Tupeu incredibil al unui sportiv de la Dinamo. Şi-a bătut joc de poliţişti, dar în cele din urmă a fost condamnat

Dinamovistul Dan Costea, oprit în trafic de poliţişti pe raza municipiului Sibiu, a refuzat recoltarea probelor de sânge pe motiv că are fobie de ace şi injecţii. Ulterior, s-a dovedit că sportivul se afla sub influenţa alcoolului, iar pe numele său a fosdt deschis un proces. Judecătorii n-au fost impresionaţi de argumentele lui Costea şi l-au condamnat la un an de închisoare, cu suspendare.

19 apr. 2017, 08:12
Tupeu incredibil al unui sportiv de la Dinamo. Şi-a bătut joc de poliţişti, dar în cele din urmă a fost condamnat

Dan Cristian Costea, sportiv de performanţă la secţia kaiac a clubului Dinamo a încercat să scape de condamnare după ce a invocat o afecţiune de natură psihologică, cunoscută sub denumirea de aichmofobie după ce a fost prins băut la volan cu 0,96 mg/l alcool în aerul expirat şi a refuzat să-i fie prelevate probe de sânge.

Magistraţii nu s-au lăsat impresionaţi de raportul psihologic, mai cu seamă că, fiind vorba de un sportiv de performanţă, Dan Cristian Costea luase anterior contact cu seringi, ace şi înţepături, cel puţin la testele de evaluare medicală. „Încă de la vârsta de 14 ani, aşa acum se menţionează chiar în cuprinsul raportului psihologic şi cum recunoaşte însuşi inculpatul, acesta trebuia să se supună periodic unor controale şi/sau proceduri medicale, pentru evaluarea stării sănătăţii în cadrul activităţii sportive, acte medicale despre care este neverosimil a se crede că pot fi efectuate fără a utiliza ace/seringi/înţepături, şi în plus, la data comiterii faptei, în mod lipsit de dubiu, inculpatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aşa cum reiese din rezultatul testului alcooltest, efectuat la momentul depistării inculpatului în trafic, care a concluzionat că inculpatul avea o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat„, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti. În consecinţă, Dan Costea a fost condamnat la un de închisoare, cu suspendare.

Printre performaţele sportive ale lui Dan Cristian Costea se numără şi cele obţinute la Jocurile Europene de la Baku, Azerbaidjan, în 2015, unde la Kaiac 4, pe 1000 de metri, echipajul său a ajuns direct în finală, după ce în calificări s-a clasat pe locul trei în seria 2. În plus, Dan Cristian Costea a ocupat locul trei în serie 3, în calificări, la Kaiac simplu – 1000 m, iar în semifinala 2 s-a clasat pe locul 7, ratând accederea în finală.