Turcan: Am depus solicitare oficială pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Parlament, că liberalii au depus solicitare oficială în Birourile Permanente reunite pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, în condiţiile în care instituţia a preferat „să se comporte" ca şi cum ar fi "în subordinea PSD”.

01 feb. 2017, 14:41
Turcan: Am depus solicitare oficială pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului

Am depus solicitare oficială în Birourile reunite de revoare a Avocatului Poporului pentru încălcarea legii pentru faptul că nu respectă normele prin care această instituţie trebuie să sprijine cetăţenii în raport cu instituţiile statului. Avocatul Poporului a preferat să se comporte precum o instituţie în subordinea PSD şi au fost nenumărate cazuri în care cetăţenii nu s-au regăsit în demersurile instituţiei Avocatului Poporului”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată în ce stadiu se află demersul de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea, potrivit news.ro.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce va analiza argumentele prezentate de către preşedintele Klaus Iohannis în privinţa sesizării CCR în legătură cu OUG de modificare a codurilor penale şi că va încerca să ia o decizie ”în cel mai scurt timp”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Avocatul Poporului i-a promis că va analiza cu celeritate OUG privind modifcarea codurilor penale şi şi-a exprimat speranţa că joi sau vineri, acesta va lua decizia corectă în privinţa sesizării CCR. Iohannis a susţinut că există precedent şi că OUG poate fi atacată la Curte de Avocatul Poporului chiar dacă prevederile acesteia nu au intrat în vigoare. Preşedintele a mai spus că, dincolo de argumentele juridice, Avocatul Poporului trebuie să se uite şi în jur, la faptul că România este revoltată.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri dimineaţă, că instituţia nu poate ataca la Curtea Constituţională OUG de modificare a codurilor penale decât după ce aceasta intră în vigoare şi că lasă în competenţa celor care pot sesiza CCR în acest caz cu un conflict de natură constituţională.