Turcia a bombardat poziţii ale kurzilor din Irak VIDEO

Focarele de război se extind în întreaga lume, nu doar în estul Europei. Aviaţia militară din Turcia a atacat marţi obiective din Kurdistan.

02 feb. 2022, 06:53
Turcia a bombardat poziţii ale kurzilor din Irak VIDEO

Aviaţia din Turcia a efectuat marţi bombardamente aeriene în Irak împotriva unor poziţii ale rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au anunţat autorităţile din regiunea autonomă Kurdistanul irakian, raportând „pierderi umane”, notează AFP.

SUA au făcut anunţul care îi dă fiori lui Zelenski. „Pentagonul nu este pregătit să transfere trupe în Europa”
„Avioanele de luptă turce au vizat mai multe poziţii ale combatanţilor din PKK”, mişcare rebelă kurdă turcă, în special în regiunile Makhmour şi Sinjar (nord), a indicat comunicatul serviciilor antiteroriste din Kurdistan, fără a avansa un bilanţ precis al victimelor.

PKK, o grupare considerată „teroristă” de Turcia şi aliaţii săi occidentali, dispune de baze şi tabere de antrenament în regiunea Sinjar, precum şi în zonele muntoase din Kurdistanul irakian, o regiune frontalieră cu Turcia.

Ankara, care a instalat mai multe zeci de baze militare de 25 de ani în Kurdistanul irakian, a lansat în primăvara lui 2021 o nouă campanie militară împotriva PKK în nordul Irakului, cu bombardamente aeriene repetate şi uneori cu operaţiuni terestre.

„Mao Zedong și Vladimir Lenin sunt idolii săi!”. George Soros îl atacă pe Xi Jinping și compara Jocurile Olimpice de la Beijing cu Olimpiada nazistă din 1936
„Potrivit informaţiilor pe care le-am primit, aviaţia militară turcă a bombardat şase poziţii ale PKK în munţii Karokh”, în apropierea unei tabere de refugiaţi kurzi în regiunea Makhmour, a adăugat comunicatul.

Documentul menţionează, de asemenea, „lovituri” împotriva „altor două poziţii în Munţii Sinjar şi zona adiacentă din Siria”, precum şi lovituri în sectorul Shila din Irak, foarte aproape de frontiera cu Siria.

„Bombardamentele au provocat pierderi umane şi materiale”, se arată în comunicat.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a raportat marţi o „lovitură a unei drone turce” împotriva unei poziţii a forţelor kurde siriene în apropierea câmpurilor petroliere din Rmeilane, în nord-estul Siriei aflate în război, fără a menţiona PKK.

Nord-estul Siriei este deţinut de Forţele Democratice Siriene (FDS), atacate în mod repetat de trupele turce, prezente şi în zone din nordul Siriei, mai scrie AFP.