Turcia: L-a asemuit pe preşedintele ţării cu Gollum. Acum îl aşteaptă închisoarea VIDEO

Un medic turc a îndrăznit să îl asemuiască pe preşedintele Turciei cu personajul Gollum, din Stăpânul Inelelor, iar acum, pentru gestul său, ar putea să intre în închisoare.

03 dec. 2015, 11:20

O comisie formată din psihologi şi cineaşti decide acum soarta unui medic care l-ar fi insultat pe şeful statului, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, asemuindu-l cu personajul Gollum din filmul Stăpânul Inelelor, potrivit România TV.

Acesta este Gollum, personajul din Stăpânul Inelelor cu care medicul turc crede că seamănă preşedintele Recep Taip Erdouan. Ca să probeze asemănările, Bilghin Cifci a luat nişte fotografii cu creatura palidă din povestirile lui Tolkien şi le-a alăturat celor cu preşedintele turc în diverse ipostaze. Rezultatul a stârnit amuzament în rândul internauţilor, însă nu şi la palatul prezidenţial.

Citeşte şi Alegeri Turcia: 35 de opozanţi ai lui Erdogan, susţinători ai unui cleric, au fost arestaţi

Medicul a fost dat afară de la serviciu, l-a săltat şi poliţia, iar acum riscă 2 ani de închisoare pentru umorul său. El îşi va afla soarta abia în februarie, atunci când o comisie va decide dacă merită să fie aruncat după gratii.

Medicul nu este singurul acuzat de insultarea preşedintelui turc sau a altor înalţi oficiali. Lista include o serie de jurnalişti, bloggeri şi chiar o fostă Miss Turcia.