Turcia şi Spania renunţă la certificatul verde. Liberă circulaţie pentru turiştii români

Veşti bune pentru românii care plănuiesc să meargă în concediu în Spania sau Turcia în această vară. Autorităţile spaniole şi turceşti au anunţat renunţarea la certificatul verde.

03 iun. 2022, 17:55
Turcia şi Spania renunţă la certificatul verde. Liberă circulaţie pentru turiştii români

Românii care merg în vacanţă în Turcia în acestă vară nu vor mai avea nevoie de certificat verde COVID-19. Măsura se aplică de la 1 iunie 2022.

„Potrivit hotărârii autorităților competente din Republica Turcia, începând cu 1 iunie 2022, NU mai este necesară prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19, dovada trecerii prin boală sau testarea RT-PCR ori antigen la niciunul dintre punctele vamale de intrare în această țară (aerian, terestru și naval).

De asemenea, a fost eliminată obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în Turcia”, a anunţat Ambasada României în Turcia pe Facebook.

Citeşte şi: Italia renunţă la certificatul verde şi la restricţii. De când intră în vigoare relaxarea

Spania a eliminat Certificatul Verde la intrarea în țară pentru călătorii din țările UE

Vești bune şi pentru românii care plănuiesc să călătorească în Spania în această vară. Autorităţile spaniole au ridicat joi toate restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19 pentru persoanele care sosesc din țările UE  sau ţări din spaţiul Schengen.

Cu alte cuvinte, autoritățile spaniole nu vor mai solicita Certificatul Verde Covid -19 călătorilor care sosesc din țările Uniunii Europene sau celor din spațiul Schengen. Obligativitatea prezentării documentului se menține pentru cei care sosesc pe calea aerului sau pe mare din restul țărilor lumii. Acești călători vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare, trecere prin boală sau test negativ pentru Covid-19, potrivit stiridiaspora.ro.

Citeşte şi: Grecia renunţă la certificatul verde. Veşti bune pentru românii care şi-au făcut planuri de vacanţă

Recent alte două ţări europene au anunţat la restricţiile COVID-19 şi la certificatul verde. Este vorba despre Italia şi Grecia.

Autorităţile elene au decis se renunţe la certificatul verde pe durata sezonului estival. Începând cu 1 mai, turiştii nu mai trebuie să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului, să prezinte un test negativ sau dovada trecerii prin boală.