TURCIA-ŢARA GALILOR 0-2 şi Turcia este eliminată de la EURO 2020

Țara Galilor a câștigat cu 2-0 meciul cu Turcia și ia o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile EURO 2020. Turcii sunt ca și eliminați de la turneul final, după două înfrângeri.

16 iun. 2021, 21:02
TURCIA-ŢARA GALILOR 0-2 şi Turcia este eliminată de la EURO 2020

Reprezentativa de fotbal a Ţării Galilor a învins naţionala Turciei cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul Olimpic din Baku, în Grupa A a turneului final EURO 2020, succes care o duce aproape de optimile de finală. În schimb, Turcia, cu două înfrângeri, este ca și eliminată din turneu.

Golurile au fost marcate de Ramsey ’42 şi Roberts ‘90+5. În minutul 61, Gareth Bale a ratat un penalti.

PRO TV LIVE VIDEO TURCIA-ŢARA GALILOR ONLINE STREAMING. Lovitura de cap a lui Kiefer Moore a salvat un punct pentru Ţara Galilor, semifinalista surpriză de la EURO, dar calificarea în optimi rămâne un obiectiv dificil. Cu atât mai mult este important meciul de azi, de la Baku, cu cât următoarea adversară a naţionalei lui Gareth Bale va fi Italia, astfel că trei puncte cu Turcia vor fi esenţiale în lupta pentru accederea în fazele eliminatorii.

De celalaltă parte, Turcia, cu cea mai tânără echipă de la EURO 2020, este dornică să revină rapid după înfrângerea cu 0-3 în faţa Italiei, sperând apoi la un rezultat bun în ultimul meci, cu Elveţia, programat duminica viitoare.

Echipe probabile

Turcia: Uğurcan Çakır – Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cengiz Umut Meraş – Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder – Burak Yılmaz.

Ţara Galilor: Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen – Bale, Ramsey, James – Moore.

Citeşte şi FRANŢA – GERMANIA: 1-0. Primul mare derby la euro 2021, decis de un autogol

Loturile complete

Turcia

Portari: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır;

Fundaşi: Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü , Kaan Ayhan, Merih Demiral, Mert Müldür, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, Umut Meraş;

Mijlocaşi: Yusuf Yazıcı, Dorukhan Toköz, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Ozan Tufan, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu;

Atacanţi: Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Enes Ünal, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Halil İbrahim Dervişoğlu, Kenan Karaman.

Ţara Galilor

Portari: Wayne Hennessey, Danny Ward, Adam Davies;

Fundaşi: Connor Roberts, Neco Williams, Chris Gunter, Joe Rodon, Ethan Ampadu, Chris Mepham, Ben Cabango, Ben Davies, Rhys Norrington-Davies, Tom Lockyer;

Mijlocaşi: Joe Allen, Joe Morrell, Matthew Smith, Jonny Williams, Aaron Ramsey, Dylan Levitt, Rubin Colwill, Harry Wilson;

Atacanţi: Daniel James, David Brooks, Tyler Roberts, Gareth Bale, Kieffer Moore.

TURCIA-ŢARA GALILOR. Cele două naţionale s-au mai întâlnit de şase ori până acum, în trei sintre situaţii victoria revenindu-le galezilor, de două ori au câştigat turcia, în timp ce o partidă s-a încheiat la egalitate. De remarcat că Turcia nu a mai pierdut două meciuri consecutive din noiembrie 2018, de pe vremea lui Mircea Lucescu.

Citeşte şi UNGARIA-PORTUGALIA 0-3. Ronaldo, singurul fotbalist care a marcat la cinci Campionate Europene


loading...