UNGARIA-PORTUGALIA 0-3. Ronaldo, singurul fotbalist care a marcat la cinci Campionate Europene

Portugalia, deținătoarea trofeului, a învins-o în primul meci la EURO 2020, scor 3-0, pe Ungaria.

15 iun. 2021, 13:36
UNGARIA-PORTUGALIA 0-3. Ronaldo, singurul fotbalist care a marcat la cinci Campionate Europene

UNGARIA-PORTUGALIA 0-3. Reprezentativa Portugaliei, deţinătoarea trofeului, a învins, marţi, la Budapesta, cu scorul de 3-0, selecţionata Ungariei, într-un meci din grupa F a Campionatului European. Cristiano Ronaldo a marcat de două ori pentru Portugalia în partida cu Ungaria, disputată la Budapesta, cu peste 60.000 de fani în tribune, în grupa F de la EURO 2020.

Cristiano Ronaldo, 36 de ani, a doborât un nou record, chiar la primul meci al Portugaliei de la Euro 2020, împotriva Ungariei, relatează ESPN. Jucătorul lui Juventus a devenit primul fotbalist care a jucat la cinci turnee finale de Campionat European.

UNGARIA-PORTUGALIA ONLINE STREAMING PRO TV LIVE. Portughezii au învins Franța în finala Euro 2016 de la Paris, pentru a ridica trofeul, dar au fost nevoiți să aștepte cinci ani pentru a-și apăra coroana de campioni, în condițiile în care Euro 2020 a fost amânat cu un an, din cauza pandemiei. Sorţii i-au aruncat pe lusitani într-o grupă grea cu Franța și Germania, dar jocul de deschidere împotriva Ungariei îi oferă lui Cristiano Ronaldo și echipei sale o mare șansă de a începe cu o victorie şi a porni cu un ascendent pentru calificarea în optimi.

Ungaria

Portari: Peter Gulaasi, Denes Dibusz, Adam Bogdan;

Fundași: Gergo Lovrencsics, Endre Botka, Adam Lang, Akos Kecskes, Attila Fiola, Willi Orban, Attila Szalai, Bendeguz Bolla;

Mijlocaşi : Loic Nego, Adam Nagy, Laszlo Kleinheisler, David Siger, Daniel Gazdag, Andras Schafer, Tamas Cseri, Filip Holender;

Atacanți: Adam Szalai, Roland Sallai, Nemanja Nikolic, Kevin Varga, Roland Varga, Szabolcs Schon, Janos Hahn.

Citeşte şi SPANIA – SUEDIA 0-0. Derby la Euro 2021 afectat de coronavirus

Portugalia

Portari:  Anthony Lopes, Rui Patrício, Rui Silva;

Fundași:  Nelson Semedo, Jose Fonte, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Raphael Guerreiro, Diogo Dalot;

Mijlocași:  Danilo Pereira, Joao Palhinha, Ruben Neves, Bruno Fernandes, Joao Moutinho, Renato Sanches, Sergio Oliveira, William Carvalho;

Atacanți:  Pedro Goncalves, Andre Silva, Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Goncalo Guedes, Joao Felix, Rafa Silva.

Istoricul confruntărilor directe indică 13 întâlniri între cele două reprezentative, iar maghiarii nu au câştigat nicuna dintre confruntări. Portugalia a câştigat nouă meciuri, iar vpatru partide s-au încheiat la egalitate.

Totuşi, Ungaria vine la turneul final după o serie de 11 meciuri fără înfrângere, din octombrie 2020, câștigând de șapte dintre întâlniri. Totuşi, de remarcat că nu a întâlnit niciun adversar de top în această perioadă.

Citeşte şi PRO TV LIVE VIDEO POLONIA-SLOVACIA 1-2. Prima surpriză de la Euro

Un moment amuzant legat de această partidă este legat de UEFA, forul continental anunţând ca meciul Ungaria – Portugalia se va disputa la Bucureşti. „Primul meci al zilei, Ungaria vs Portugalia, la Bucureşti„, a fost mesajul postat pe contul oficial de Twitter al Euro 2020. În realitate, partida va avea loc la Budapesta, pe stadionul „Puskas Arena”, şi se va disputa cu casa, acesta fiind singurul stadion de la turneul final deschis pentru spectatori la capacitate maximă.