Turcinov critică Occidentul: NU a făcut NIMIC pentru a ajuta UCRAINA în războiul împotriva Rusiei

"Avem nevoie de arme moderne, avioane militare și sisteme antiaeriene. Până în prezent nimic nu a fost făcut, în afară de câteva sute de veste antiglonţ şi căşti de protecţie", a declarat președintele Radei Supreme a Ucrainei Alexandr Turcinov, în timpul unei vizite în Lituania, citează nr2.com.ua.

18 aug. 2014, 17:46
Turcinov critică Occidentul: NU a făcut NIMIC pentru a ajuta UCRAINA în războiul împotriva Rusiei

Într-un interviu al Serviciului de Ştiri Baltic, șeful Parlamentului ucrainean a menționat că „armata rusă, din punct de vedere tehnic, este mai avansată. Patrioții ucraineni sunt gata să-și apere țara lor, arătăm acest lucru în fiecare zi, reflectând agresiunea unui adversar destul de periculos. Avem nevoie de un suport tehnic militar real”.

Turcinov a ţinut să menţioneze că Ucraina, reflectând agresiunea Rusiei, nu numai îşi apără teritoriile sale, dar de asemenea protejează întreaga Europă. Occidentul trebuie să înțeleagă acest lucru și să ne ofere ajutorul militar necesar.

Citeşte şi UCRAINA: Preşedintele Poroşenko face LEGEA: Teroriştii, ÎMPUŞCAŢI FĂRĂ AVERTISMENT

Astăzi Ucraina are nevoie de sprijin, astfel încât să poată respinge agresiunea și de a restabili pacea pe continent. Vreau ca colegii mei să mă audă: poporul ucrainean şi-a făcut alegerea istorică – a ales integrarea euro-atlantică„, a spus Alexandr Turcinov.

„Rusia încearcă să îşi revizuiască granițele care au fost stabilite după al doilea război mondial, precum și încercarea de a distruge toate mecanismele internaționale de pace ce au creat țări civilizate”, a mai explicat oficialul.

Lecţii din Al Doilea Război Mondial

Fiind întrebat, de ce Occidentul a oferit încă asistenţă Ucrainei, Aleksandr Turcinov a declarat: „Experiența mea de președinte interimar al Ucrainei arată că liderii multor țări se tem de agresiune din partea Rusiei și speră să rezolve astfel de conflicte prin pace”.

Citeşte şi Criza din Ucraina: Un ajutor militar din partea NATO, imposibil

El a ţinut să amintească lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial, când totul a început de la o negociere paşnică cu agresorul.”Acum, situația este foarte asemănătoare: aceeaşi anexare de teritorii, aceleași încercări de a negocia pașnic cu agresorul, de a face concesii”, a explicat Turcinov.

El a mai declarat încrezut, că Europa nu înțelege pe deplin amenințarea din partea Rusiei. Pe de altă parte, ucrainenii şi-au schimbat atitudinea lor față de NATO. Potrivit acestuia, majoritatea ucrainenilor înțeleg că integrarea euro-atlantică este o perspectivă reală ce poate proteja ţara de politica agresivă a Rusiei și a altor provocări.