Turista româncă depistată cu coronavirus în Creta s-a plimbat mai multe zile pe insulă până a intrat în carantină

Românca depistată cu noul coronavirus în Creta s-a plimbat liberă timp de trei zile pe insulă până când a intrat în carantină, anunţă presa locală. Femeia a fost testată la sosirea pe aeroportul elen și trebuia să aștepte rezultatul la hotel. Cum unitatea de cazare nu era încă deschisă, biroul de turism a direcţionat-o în altă parte.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 12:56
Turista româncă depistată cu coronavirus în Creta s-a plimbat mai multe zile pe insulă până a intrat în carantină

Această schimbare a unităţilor de cazare nu a fost, însă, anunţată autorităţilor elene, astfel că, atunci când oficialii locali au mers să o anunțe pe turistă că a ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus, s-au dus la hotelul care apărea în acte, pe care l-au găsit închis. 

Abia după trei zile autorităţile locale au aflat unde este cazată românca. Ea le-a declarat autorităților că nu a stat în cameră în decursul celor trei zile, ci s-a plimbat pe insulă.

Citeşte şi Eroare a autorităţilor elene în cazul româncei depistate cu COVID în Creta. Precizări importante de la MAE

Ulterior, femeia a fost transferată la un hotel pentru turiști infectați cu noul coronavirus.

Reamintim că o româncă venită în vacanţă în insula greacă Creta împreună cu soţul ei a fost confirmată sâmbătă, 4 iulie, de autorităţile greceşti ca fiind infectată cu noul coronavirus. Conform MAE, femeia a sosit în Grecia pe 1 iulie, cu o cursă aeriană, cu escală la Atena. Tour operatorii au descoperit, în urma verificărilor, că aceasta nu venea, de fapt, din România ci dintr-o altă țară, cel mai probabil Germania.