Turişti rătăciţi în Masivul Bucegi

Două grupuri de turişti au rămas blocate pe trasee din Masivul Bucegi, luni după-amiază, ei cerând ajutorul Salvamont, în condiţiile în care pe munte este ceată şi lapoviţă, iar vizibilitatea este redusă.

RomaniaTV.net
23 oct. 2017, 18:24
Turişti rătăciţi în Masivul Bucegi

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au intervenit, luni, în sprijinul a două grupuri de turişti care au urcat pe munte neechipati corespunzător şi care au rămas blocaţi pe trasee din Masivul Bucegi.

Un grup format din trei persoane a rămas blocat în zona Ciocârlia, ei neştiind cum să ajungă la cabana Piatra Arsă, în condiţiile în care au rătăcit traseul. Al doiea grup de turişti a urcat până pe platoul Bucegi, la Babele, după care la coborâre turiştii s-au rătăcit din cauza vizibilităţii reduse.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe munte neechipati corespunzător şi să nu se îndepărteze de unităţile de cazare, în condiţiile în care în această perioadă la altitudini mari este lapoviţă, ceaţa reduce vizibilitatea, iar vântul suflă cu putere.

Citeşte şi Avalanşe în Munţii Bucegi, toate traseele turistice montane au fost declarate temporar închise