Turişti rătăciţi în Masivul Postăvaru, înconjuraţi de o haită de lupi. Operaţiune de salvare contracronometru

Operaţiune de salvare contracronometru pentru recuperarea a doi turiști care s-au rătăcit în Masivul Postăvarul. Oamenii au fost înconjuraţi de o haită de lupi, şi au sunat disperaţi după ajutor, potrivit România TV. Alţi doi turişti care s-au rătăcit pe un traseu interzis de pe Valea Peleşelului au fost salvaţi de jandarmii montani din Sinaia, au informat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.

RomaniaTV.net
11 mart. 2018, 10:15
Turişti rătăciţi în Masivul Postăvaru, înconjuraţi de o haită de lupi. Operaţiune de salvare contracronometru

„În data de 10.03.2018, în jurul orelor 15.20, lucrători din cadrul Postului de Jandarmi montan Platoul Bucegi au acţionat în urma apelului primit prin SNUAU 112 pentru a salva o persoană care s-a rătăcit în după amiaza zilei de sâmbătă pe Valea Peleşelului, după ce acesta a coborât cu schiurile de la Cota 2000. La aproximativ zece minute de la primul apel, un alt turist a anunţat că s-a rătăcit în aceeaşi zonă, întâmpinând probleme din cauza stratului consistent de zăpada şi a zonei greu accesibile”, a informat şeful IJJ Prahova, col. Coman Liviu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, jandarmii au plecat în căutarea turiştilor şi, după interceptarea lor, au continuat deplasarea până la drumul Cotei de unde au fost preluaţi de un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi montan Sinaia.

Operaţiunea de salvare s-a finalizat la ora 19,00, cei doi turişti neavând nevoie de îngrijiri medicale.

„Stratul de zăpadă este destul de mare şi instabil pe văile muntelui, iar o drumeţie, mai ales pe traseele nemarcate nu este indicată. În plus, toate traseele montate sunt închise pe timpul iernii”, a menţionat reprezentantul IJJ Prahova.