Turişti români, blocaţi în Austria şi Bulgaria din cauza ninsorilor abundente VIDEO

Vacanţă de coşmar pentru zeci de români, în Bulgaria şi Austria. Ei au rămas blocaţi din cauza ninsorilor abundente. Nouă turişti sunt într-o staţiune din alpii austrieci, la care acum nimeni nu poate ajunge. Şi mai mulţi au rămas înzăpeziţi aproape de Sofia.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 06:33
Turişti români, blocaţi în Austria şi Bulgaria din cauza ninsorilor abundente VIDEO

În Bulgaria, ninsorile abundente au afectat centrul şi vestul ţării. Stratul de zăpadă a depăşit 60 de centimetri, iar temperaturile au scăzut sub minus 10 grade Celsius. Peste 300 de localităţi au rămas fără curent electric. Printre şoferii rămaşi blocaţi pe şosele se numără şi câteva zeci de români – care voiau să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria. Ei s-au plâns de reacţia lentă a echipelor de deszăpezire. Ministerul de Externe Român a emis o atenţionare de călătorie pentru ţara vecină.

Iarna face probleme şi în Austria unde mai multe drumuri au fost blocate sau închise parţial. Mii de turişti au rămas izolaţi în câteva staţiuni montane din vestul ţării. Printre ei se află şi nouă români care sunt blocaţi în staţiunea Galtur, din provincia Tirol. Oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă afară, deoarece există riscul unor avalanşe.