Turiştii blocaţi în staţiuni pot apela non-stop o linie telverde pentru a primi ajutor

Turiştii aflaţi în situaţii de urgenţă pot apela nonstop şi gratuit linia telverde 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică, unde li se va acorda ajutor, a anunţat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 11:05
Turiştii blocaţi în staţiuni pot apela non-stop o linie telverde pentru a primi ajutor

„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au decis să acorde sprijin persoanelor care au rămas blocate din cauza viscolului. În plus, MDRT a instaurat mobilizarea generală a comandamentelor de iarnă, care sunt pregătite să intervină pentru protecţia şi salvarea turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă”, se arată într-un comunicat al MDRT.

Preşedintele FPTR, Mohammad Murad, a estimat joi că peste 10.000 de turişti sunt blocaţi în diverse oraşe şi staţiuni din întreaga ţară din cauza vremii.

„Cheltuielile generate de această măsură de ajutor vor fi suportate integral din bugetul FPTR. Persoanele aflate în situaţii de urgenţă care doresc să beneficieze de sprijinul acordat de MDRT şi FPTR pot apela nonstop şi gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică unde li se va acorda ajutor”, se mai arată în comunicat.

Comandamentele de iarnă, din care fac parte şi reprezentanţi ai Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiilor publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont, pot fi contactate nonstop şi gratuit la linia telverde.