Turiştii sunt evacuaţi din Turcia din cauza incendiilor devastatoare

Turiştii din sunt evacuaţi din Turcia din cauza incendiilor devastatoare. Sudul ţării este mistuit de incendii de vegetație din cauza temperaturilor deosebit de ridicate. Cei din Bodrum, de la Marea Egee, au început să fie evacuați de autoritățile turce, pe cale maritimă.

01 aug. 2021, 10:50
Turiştii sunt evacuaţi din Turcia din cauza incendiilor devastatoare
Turiştii sunt evacuaţi din Turcia

Turiştii sunt evacuaţi din Turcia. Bilanţul în urma incendiilor de pe coasta de sud a Turciei a crescut la 4 morţi, pompierii luptându-se de săptămâna trecută cu flăcările din cauza cărora zeci de sate şi mai multe hoteluri au fost evacuate, informează Reuters, citată de Stiripesurse.ro.

Turiştii sunt evacuaţi din Turcia

Zece focare de incendii

sunt în continuare active, inclusiv trei în populara regiune turistică Antalya, a anunţat ministrul turc al Agriculturii şi Silviculturii, Bekir Pakdemirli, într-un mesaj publicat sâmbătă pe Twitter.

Din cele 98 de incendii care au izbucnit în numeroase provincii ale Turciei începând de miercuri, 88 sunt în prezent controlate de pompieri.

Incendiile sunt deosebit de grave pe coasta mediteraneeană a Turciei, unde vânturile puternice au afectat eforturile depuse de echipele de pompieri. Multe regiuni şi hoteluri au fost evacuate, iar turiştii au fost transportaţi în zone sigure cu ajutorul unor ambarcaţiuni.

Citeşte şi: Incendii devastatoare în Turcia provocate de caniculă. Imagini de coşmar în staţiunile preferate de români

Temperaturi record în Turcia, de peste 49 de grade

Turcia se confruntă de câteva zile cu un val de caniculă. S-a înregistrat un nou record de temperaturi ridicate la Cizre, un oraş situat la graniţa cu Siria.  Precedentul record fusese înregistrat în același oraș în august 1961 tot la Cizre.

Pe lângă Turcia, s-au mai confruntat cu episoade de caniculă şi nordul Japoniei şo Irlanda de Nord. Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordică, scrie The Washington Post. Ele sunt cauza caniculei și contribuie la incendiile din vestul Americii de Nord și din Siberia, relatează digi24.