Turistul german dispărut după accidentul naval din Delta Dunării a fost găsit mort

Trupul turistului german, dispărut la sfârşitul săptămânii trecute în urma accidentului naval din Delta Dunării, când două ambarcaţiuni s-au ciocnit, a fost găsit, miercuri, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

20 sept. 2023, 13:21
Turistul german dispărut după accidentul naval din Delta Dunării a fost găsit mort

Turistul german dat dispărut după ce două bărci pline cu turiști s-au ciocnit în Delta Dunării a fost găsit mort.

“În cursul acestei dimineţi, trupul bărbatului de naţionalitate germană dispărut în apele din apropierea localităţii Mila 23 a fost găsit. Pompierii Pichetului Crişan au intervenit pentru preluarea acestuia şi aducerea la mal unde a fost identificat. Forţele dislocate în zonă pentru căutare se retrag, inclusiv scafandrii din cadrul ISU Tulcea şi ISU Brăila”, au declarat reprezentanţii ISU Tulcea.

Citește și: George era șoferul microbuzului zdrobit de TIR pe Autostrada A1. S-a urcat la volan în locul unui coleg care primise altă sarcină. Anul viitor urma să facă nuntă

Trupul a fost descoperit la o distanţă de aproximativ 300 de metri de locul unde bărbatul căzuse în apă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea au anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi, duminică, despre producerea unui accident naval la intrarea Canalelor Şontea cu Olguţa, pe raza localităţii Mila 23, comuna Crişan.

“În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi distrugere. De asemenea, întrucât în urma impactului, un pasager, bărbat, în vârstă de 68 de ani, de origine germană, a căzut din barcă, cercetările continuă în vederea identificarii bărbatului în cauză”, au precizat reprezentanţii IPJ Tulcea.

Citește și: Călin Donca, viață de nabab la doar 38 de ani. Milionarul reținut de DIICOT trăiește pe picior mare, alături de soție și de cei 5 copii. Au o super vilă în Brașov și mai bolizi de lux

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs după ce, la pătrunderea în canalul Şontea, unul dintre conducători nu s-a asigurat corespunzător şi a intrat în coliziune cu cealaltă ambarcaţiune.

La bordul celor două ambarcaţiuni implicat în eveniment se aflau 20 de persoane.