Turneu de handbal mixt amator pentru copii, la Sărata Monteoru

Turneul de handbal mixt amator Score for Kids Education reunește peste 150 de sportivi și dotează cu tehnologie grădinițele din Merei și Sărata Monteoru.

RomaniaTV.net
13 oct. 2016, 11:44
Turneu de handbal mixt amator pentru copii, la Sărata Monteoru

Asociația Club Sportiv Sport & Friends organizează în perioada 22 – 23 octombrie 2016, la Sărata Monteoru în județul Buzău, un turneul de handbal mixt amator ce reunește 9 echipe din 4 orașe și peste 150 de sportivi. Turneul este organizat cu sprijinul principalilor sponsori, Kinderpedia – prima aplicație românească dedicată interacțiunii între grădinite și părinti – și Budureasca – unul dintre cei mai mari producători de vin din România.

Turneul de handbal mixt amator Score for Kids Education aduce împreună 5 echipe din București: Nova 83 București, HCA București, Planet Win, EVO Handbal, Absolut București, 2 echipe din Buzău: HC Sport & Friends și Sport & Friends II (tineret), o echipă din Brașov HCA Brașov și o echipă din Sighetul Marmației: Moroșenii Handbal Club. Meciurile vor fi arbitrate de 3 cupluri de arbitri de Liga I. Fiecare club participant se prezintă la turneu cu un lot de minim 12 și maxim 18 jucători.

Turneul se va desfășura pe parcursul a două zile. Sâmbătă, 22 octombrie, vor avea loc 9 meciuri de calificare (în grupe), urmând ca duminică, 23 octombrie, să se joace meciurile pentru locurile 1-3, 4-6 și 7-9. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc duminică la ora 18:00.

Turneul duce mai departe tradiția edițiilor precedente și țintește ca, pe lângă dimensiunea sportivă, să contribuie la dezvoltarea comunității locale. Anul acesta, organizatorii de la Asociația Club Sportiv Sport & Friends Buzău și-au propus dotarea cu tablete și conexiune internet prin cartele 4G a celor două grădinițe din Merei și Sărata Monteoru, militând astfel pentru o educație modernă și conectată, încă din etapa preșcolară.

„Atât sportul cât și tehnologia ne ajută să fim aproape de cei dragi și să împărtășim experiențele memorabile din viața acestora. Prin dotarea cu tablete și conexiune internet a grădinițelor din Merei și Sărata Monteoru, le oferim educatorilor și părinților posibilitatea de a interacționa mai ușor, de a transmite și primi informații și resurse educaționale, totul în beneficiul educației celor mici”, a comentat Daniel Rogoz, Președintele Asociației Club Sportiv Sport & Friends.

Turneul de handbal mixt amator Score for Kids Education se va desfășura, de asemenea, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Merei, care pun la dispoziția organizatorilor Sala de Sport Multifuncțională Sărata Monteoru, inaugurată în 2015, unde vor avea loc cele 18 meciuri, la care sunt așteptați peste 150 de suporteri.

“Sportul constituie o sursă de sănătate, un prilej de socializare, dar și o oportunitate pentru turismul și economia locală. Ne propunem să aducem cât mai multe evenimente de calitate în comuna noastră, făcându-ne astfel cunoscuți ca una dintre principalele atracții din zona județului Buzău și nu numai.” a comentat Ștefan Chircă, Primarul Comunei Merei.

Între sponsorii turneului se numără: Eximprod Group, MasterBuild, Art&Craft, HairCare și OneTouch Advertising.

Despre miscarea de handbal mixt amator

Mișcarea de handbal mixt amator s-a născut în urma cu 8 ani din dorința de a juca din nou handbal a foștilor sportivi de performanță la nivel de junior și/sau seniori, dar și a persoanelor care au avut contact la nivel de amatori cu acest sport de echipă care combina forța, viteza și inteligența.

Fenomenul a luat amploare la nivel național după 2009, în prezent existând 30 echipe de handbal mixt amator ce reunesc peste 750 de membri, persoane cu vârste cuprinse între 20-55 de ani, studenți, avocați, medici, ingineri sau antreprenori, persoane dinamice, pasionate de sport și mișcare. Regulat au loc competiții în sistem turneu, arbitrate de către arbitri ai Federației Române de Handbal după regulamentul aprobat de către federație, una dintre regulile specifice handbalului mixt amator fiind prezența obligatorie pe teren, în fiecare echipă, a 3 jucătoare pe toată durata meciului.

Despre Kinderpedia

Kinderpedia este o soluție digitală interactivă care aduce împreună grădinițele, educatorii și părinții pe aceeași platformă.

Lansata in aprilie 2015, Kinderpedia este un instrument inteligent care ajută educatorii să comunice mai eficient cu părinții, să păstreze o evidență organizată a tuturor datelor importante despre copii, cât și un istoric al activității acestora. Pentru părinte, aplicația este o fereastră către cele mai relevante informații referitoare la ce a făcut copilul la grădinița: dacă a mâncat, dacă a dormit, dacă a fost bine dispus, cum s-a implicat în activitățile zilei. Kinderpedia este disponibilă și sub formă de aplicație pentru părinți, compatibilă Android și iOS. Nu în ultimul rând, platforma este foarte utilă administratorilor de grădinițe, pentru că pot accesa cu ușurință rapoarte de prezență, rapoarte cu privire la activitatea educatorilor, dar și situații financiare. http://www.kinderpedia.co/welcome/

Despre Budureasca

Crama Budureasca inaugurată în primavara anului 2013, are o suprafaţă totală de 5.200 mp fiind una dintre cele mai noi şi mai mari crame din Dealu Mare. Crama este îngropată pe 3 dintre laturi pentru a se incadra perfect în peisaj şi pentru a beneficia de un control termic ridicat oferind totodată ocazia unor excepţionale privelişti pitoreşti. Viile Budureasca se întind pe o suprafață de 275 hectare din care 250 de hectare au fost replantate, iar pe 30 de hectare au fost păstrate vițele vechi. Altitudinea pe care se întind viile Budureasca este cuprinsă între 17m și 400m, iar condițiile de climă și sol favorizează în special producția de struguri negri.

Vinurile Budureasca sunt semnate de Stephen Donnelly, oenolog internațional cu experiență de peste 30 de ani, cunoscut și sub denumirea de “Flying Winemaker” sau “Wine Trouble Shooter”. Și-a început cariera în Napa Valley, studiind la Universiatea Davis, California și de atunci și-a confirmat și reconfirmat talentul creând vinuri excepționale în Anglia, Ungaria, Africa de Sud, India și România. http://www.budureasca.ro/