Turnul Eiffel, cel mai scump monument din Europa. Vezi care este valoarea lui

Turnul Eiffel a fost creat pentru o expoziţie, însă succesul de care s-a bucurat l-a transformat într-un monument permanent, devenit simbol al Parisului. Acum, este considerat cel mai scump monument al Europei, valoarea sa fiind estimată la 344 miliarde de lire sterline.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 19:11
Turnul Eiffel, cel mai scump monument din Europa. Vezi care este valoarea lui

O cercetare cerută de Camera de Comerţ de la Monza şi Brianza din Italia a estimat valoarea marilor monumente europene, în funcţie de imagine, branding şi calităţile estetice.

Materialul folosit la construcţie şi valoarea terenului pe care stau nu au fost luate în calcul.

Turnul Eiffel, cel mai scump monument al lumii, are o înălţime de 324m şi a fost construit în 1889 pentru Expoziţia Mondială. Este cel mai vizitat monument al lumii, iar în 2011 a atras 7,1 milioane de vizitatori. Peste 200 de milioane de oameni au avut şansa să vadă frumosul turn francez.

Turnul Eiffel valorează de şase ori mai mult decât monumentul aflat pe locul al doilea, Coloseumul de la Roma, evaluat la 72 de miliarde de lire sterline. Amfiteatrul roman, unde se purtau luptele gladiatorilor, a fost terminat în anul 80 d.Hr şi atrage circa 4 milioane de turişti în fiecare an.

Catedrala Sagrada Familia de la Barcelona, Spania, se află pe locul al treilea, cu o valoare apropiată de cea a Coloseumului – 71 de miliarde de lire sterline. Catedrala este extrem de apreciată în întreaga lume pentru arhitectura sa inedită, realizată de celebrul Antoni Gaudi.

Domul din Milano se află pe locul al patrulea, cu o valoare estimată la 65 de miliarde de lire sterline.

Acesta este urmat de Turnul Londrei – 56 de miliarde de lire sterline şi de muzeul Prado de la Madrid – 46 de miliarde de lire sterline.

Cea de-a şaptea poziţie în top este ocupată de Stonehenge, Marea Britanie, cu 8,3 miliarde de lire sterline.