Turnul Eiffel, închis două ore, din cauza unui bărbat care ameninţa că se aruncă în gol

Turnul Eiffel a fost închis pentru public timp de peste două ore marţi, deoarece un bărbat, de cetăţenie poloneză, ameninţa că se va arunca în gol de pe cel mai vizitat monument din Paris, după care a fost interpelat de poliţie, s-a aflat dintr-o sursă a poliţiei, citată de AFP.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 15:48
Turnul Eiffel, închis două ore, din cauza unui bărbat care ameninţa că se aruncă în gol

Bărbatul, instabil ”din punct de vedere psihic”, potrivit sursei, cerea ”prezenţa camerelor de filmat”. El are în jur de treizeci de ani, fiind cetăţean polonez, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor, potrivit Agerpres.

Cocoţat la o înălţime de 300 de metri, bărbatul a încercat să se urce la etajul al treilea ţinându-se de armăturile de fier ale edificiului. El a cerut să fie filmat din elicopter, după care a fost evacuat de membri ai Grupului de intervenţie şi recunoaştere în mediu periculos, a precizat purtătorul de cuvânt.

Cu ochelari negri a la John Lenon, cu bermude lungi în carouri şi bascheţi roşii, bărbatul se exprima dificil în limba engleză. El n-a opus rezistenţă în momentul interpelării sale. A fost evacuat cu un ascensor, după care a fost preluat de o echipă medicală.

Ghişeele pentru vânzarea de bilete au fost închise pe perioada acţiunii de evacuare a bărbatului, fiind redeschise după interpelarea lui. În jurul monumentului a fost instaurat un perimetru de securitate. Circa douăzeci de pompieri au fost desfăşuraţi la faţa locului, împreună cu două camioane şi vehicule uşoare.

În 2011, 7,1 milioane de vizitatori au avut acces la Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume.

CITEŞTE ŞI Turnul Eiffel, cel mai „sinucigaş” simbol al Franţei VIDEO