Turnul Eiffel va fi redeschis publicului din 25 iunie

Turnul Eiffel va fi redeschis publicului începând din 25 iunie, după trei luni de la închidere, doar până la etajul al doilea, cu purtarea măştii obligatoriu pentru persoanele cu vârste de la 11 ani şi care vor urca doar pe scări, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 05:18

După mai mult de trei luni de la închidere, în contextul pandemiei de Covid-19, adică cea mai lungă perioadă de închidere de la cel de-al Doilea Război Mondial, Turnul Eiffel va fi redeschis publicului din 25 iunie, la ora 10.00 (8.00 GMT)”, a anunţat marţi societatea de exploatare a monumentului.

Citeşte şi: Un bărbat a câştigat 50.000 de euro după ce compania îi oferea prea puţin de muncă. Prima sentinţă de bore-out

Aceasta precizează că numărul de vizitatorilor va fi limitat în faţa monumentului şi la etaje şi că va fi doar un sens de circulaţie. Scările vor fi urcate din partea de est şi coborârea va fi pe partea de vest.

Vârful rămâne închis pentru moment pentru a evita orice situaţie de izolare în ascensoarele care urcă la etajul doi. Publicul va ajunge aici în cursul acestei veri”, a continuat societatea.

Data redeschidereii caselor de bilete online va fi „comunicată în curând” şi vizitatorii sunt „încurajaţi” să cumpere în avans tichetele.

În timpul izolării, cel mai celebru monument al Parisului, înalt de 324 de metri şi închis din 13 martie, a adus omagiu persoanelor mobilizate în faţa coronavirusului, fiind luminat în fiecare seară, apoi afişând cuvântul „Merci” şi proiectând mesaje prin care cetăţenilor li se cerea să rămână acasă. La 8 mai, portrete ale cadrelor medicale au fost proiectate pe un ecran gigant pe Turnul Eiffel.

Turnul Eiffel, construit în 1889 de Gustave Eiffel, primeşte aproape 7 milioane de vizitatori pe an.

CORONAVIRUS Franţa anunţă ce va face în cazul unui al doilea val

Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului Ştiinţific din Franța, a anunțat că statul nu va mai putea instaura măsuri de carantinare pe întreg teritoriul, aşa cum a făcut în lunile martie şi aprilie, nici în cazul în care apare un al doilea val de infectări.

Jean-François Delfraissy, președintele Consiliul Ştiinţific din Franța, forul care a recomandat introducerea măsurilor de carantină, a anunțat într-un interviu pentru Le Parisien că o măsură atât de drastică nu va mai fi luată în considerare nici dacă va apărea un val doi, la toamnă.

Delfraissy, care este doctor specialist în imunologie, a explicat, că Franţa ia în calcul patru scenarii, până la finalul anului:

1. Noul coronavirus dispare sau nivelul răspândirii va fi scăzut

2. Apar explozii locale, ca la începutul pandemiei

3. O deteriorare uşoară a situaţiei în toamnă, cu o creştere a cazurilor care necesită spitalizare

4. Scenariul cel mai negru: explozia cazurilor, cu o mare presiune pe sistemul medical.