TURUL II ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Corlăţean va vota în străinătate, cel mai probabil la Londra

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TUTUL II. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat miercuri că pe 16 noiembrie va vota într-o secţie din străinătate, cel mai probabil la Londra.

05 nov. 2014, 10:44
TURUL II ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Corlăţean va vota în străinătate, cel mai probabil la Londra

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  ‘Cel mai probabil pe 16 noiembrie voi vota în străinătate, într-o mare capitală europeană, pentru că, şi asta am decis cei din conducerea Ministerului de Externe, avertizată de primul-ministru al României, dar corectă din punct de vedere politic, mă refer, pentru că pe fond noi am respectat cu scrupulozitate prevederile legii, noi ne vom afla în străinătate.

Vrem să verificăm că din punct de vedere al organizării toate lucrurile sunt în ordine, secţiile importante de votare. Vom vota în străinătate şi vom fi alături de cetăţeni să putem discuta dacă este nevoie să discutăm. Până la urmă este o chestiune de responsabilitate şi sper ca de data asta să existe un flux corect şi o procedură mult mai rapidă de vot şi corectă în acelaşi timp, astfel încât voinţa reală a cetăţenilor să se exprime şi să avem un nou preşedinte al României pe care şi eu şi o majoritate în România îl dorim – Victor Ponta. Probabil că eu voi fi la Londra’, a spus Corlăţean la DC News.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Pentru a se evita situaţia din primul tur, când s-au format cozi la secţiile de votare din străinătate şi nu au putut vota toţi cei care s-au prezentat la urne, Biroul Electoral Central (BEC) a decis, în urma discuţiilor cu reprezentanţii MAE, ca, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2014,românii care doresc să voteze în secţiile de votare din străinătate să poată descărca de pe Internet modelul de declaraţie pe propria răspundere.

Astfel, modelul de declaraţie pe propria răspundere va fi afişat pe site-urile BEC şi MAE, cu posibilitatea descărcării acesteia. Practic, alegătorii vor putea descărca declaraţia pe propria răspunde, o vor putea completa, fără să o semneze, şi se vor putea prezenta cu ea la secţiile de votare unde va fi verificata de un reprezentat al secţiei de votare, apoi îşi va putea exercita dreptul de vot.  

CITEŞTE ŞI DECIZIE BEC în privinţa votului în Diaspora. Românii din STRĂINĂTATE pot descărcată online DECLARAŢIA