Tuse seaca. Ce o cauzeaza si cum scapi de ea

Daca te confrunti cu tuse seaca si nu mai stii cum sa scapi de ea, citeste in continuare. Acest articol iti prezinta cauzele care duc la tuse seaca, precum si ce ai de facut ca sa scapi de ea.

RomaniaTV.net
19 sept. 2019, 04:56
Tuse seaca. Ce o cauzeaza si cum scapi de ea

Tuse seaca. Ce este?

Tusea este un reflex al organismului care elibereaza caile respiratorii de mucus si alti factori iritanti. Tusea este de doua feluri: productive si neproductiva. Prin tusea productiva se elimina mucus (flegma) care se desprinde din plamani. Tusea neproductiva mai este cunoscuta si cu numele de tuse seaca.
Cauze obisnuite tuse seaca

De la alergie la reflux gastric, multe cauze pot determina aparitia tusei seci. Insa, indiferent de motiv, tusea seaca poate avea un impact serios asupra calitatii vietii, in special pe timpul noptii.

Asadar, cuazele tusei seci sunt:
Astm

Astmul este o boala care inflameaza caile respiratorii. Tusea asociata astmului poate fi atat productiva, cat si neproductiva.

Tusea este un simptom comun in astm, insa nu cel mai important. Desi exista un tip de astm (astmul tusigen) care se manifesta prin tuse seaca, uscata.

Alte simptome ale astmului sunt:

    Suierat
    Respiratie scurta
    Durere in piept
    Probleme cu somnul din cauza tusei si a respiratiei suieratoare
    Un fluierat cand expiri aerul.

Reflux gastroesofagial

Refluxul gastroesofagial  (GERD) este boala care descrie revarsarea acidului gastric in esofag. Acidul gastric irita esofagul si cauzeaza tusea.

Alte simptome ale GERD:

    Arsuri
    Durere in piept
    Recurgitarea alimentelor sau a unui lichid amar
    Tuse cronica
    Senzatie de nod in in gat
    Durere in gat
    Dificultati la inghitire

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.