Tutorial: Cum partajezi conexiunea la internet de pe iOS, Android şi Windows Phone

În loc să folosim modemuri pe USB sau să alergăm după un WiFi public, putem crea propriul hotspot personal folosind telefonul cu iOS, Android sau Windows Phone.

RomaniaTV.net
09 apr. 2015, 08:51
Tutorial: Cum partajezi conexiunea la internet de pe iOS, Android şi Windows Phone

Timp de foarte mulţi ani, în momentul în care îţi doreai să ai acces la internet pe laptop, în deplasări, erai limitat la utilizarea unui modem USB lent ce necesita instalarea unei anumite aplicaţii şi venea cu un trafic de date limitat. În 2015, situaţia s-a schimbat radical. Orice smartphone, indiferent de sistemul de operare, poate fi folosit ca hotspot personal. Orice tabletă cu o cartelă SIM de date în interior poate genera o reţea WiFi la care să vă conectaţi cu laptopul, o altă tabletă şi două sau trei telefoane. Procedura este incredibil de facilă şi nici măcar nu mai vine cu restricţii semnificative din parte operatorilor de telefonie.

Citeşte şi Nu mai rămâi niciodată fără baterie cu gadgeturile astea

Singurul lucru extrem de important pe care trebuie să-l aveţi în vedere ţine de traficul de internet disponibil. Foarte mulţi operatori autohtoni oferă trafic nelimitat pe smartphone sau tabletă, iar unii oferă o anumită cantitate de trafic la viteză mare, urmând ca după un anumit prag să nu plătiţi în plus, dar viteza conexiunii să fie semnificativ mai lentă. Nu este exclus însă nici să aveţi 500MB sau 1GB de trafic inclus în abonament. Într-o astfel de situaţie, costurile traficului generat suplimentar sunt, de cele mai multe ori, astronomice. Ca urmare, încercaţi să vă informaţi care este situaţia abonamentului vostru, înainte de a trece mai departe.

Continuarea pe Playtech.ro.