Tutorial despre cum să furi benzina din rezervor, difuzat de televiziunea de stat din Grecia. „Nu este ceva teribil de complicat” VIDEO

Televiziunea publică din Grecia a fost ţinta unui val de critici, după ce le-a arătat telespectatorilor pas cu pas cum să fure benzină din rezervorul maşinii. Mai mult, jurnaliştii greci au fost ironizaţi, în condiţiile în care preţul combustibilului a crescut vertiginos.

24 iun. 2022, 16:53
Tutorial despre cum să furi benzina din rezervor, difuzat de televiziunea de stat din Grecia. „Nu este ceva teribil de complicat” VIDEO

Reporterul postului ERT, Costas Stamou, a arătat în timpul matinalului Syndeseis cum să furi benzina din rezervor, scrie The Guardian. 

„Nu este ceva teribil de complicat… Nici măcar nu aveți nevoie de un tub special, chiar și un furtun pentru balcoane este suficient”, a declarat reporterul grec.

După ce demonstrează pas cum pas cum să furi benzina, un mecanic auto arată unde poate fi străpuns rezervorul de combustibil al unui autoturism pentru a sustrage combustibilul.

Tutorial despre cum să furi benzina din rezervor, difuzat de televiziunea de stat din Grecia. Imagini uluitoare

Citeşte şi: Puterea de cumpărare în România, mai mare decât în Grecia sau Croaţia. De asemenea, PIB-ul este peste cel al Ungariei

Filmarea în care este explicat cum să furi benzina a stârnit un val de critici şi de ironii deopotrivă.

„Sunteți în toate mințile? Le dați oamenilor sfaturi despre cum să fure benzină?”, a comentat un utilizator pe Twitter.

Un altul a spus în glumă: „După tutorialul despre două moduri de a fura cu ușurință benzină, ERT pregătește acum noi îndrumare despre cum să deschizi lacăte și să furi portofele”.

Un clip mixat de site-ul grec de satiră Luben a fost vizionat de peste 170.000 de ori până joi. Alte 32.500 de persoane au văzut segmentul original pe Twitter, conform G4media.

Preţul benzinei din Grecia, în creştere constantă

Prețurile la carburanți au crescut constant în Grecia în ultimele luni, miercuri, la Atena, prețul mediu al benzinei simple fără plumb depășind 2,37 euro pe litru, iar în Rodos și în insulele învecinate, peste 2,50 euro.

Autoritățile grecești au rezistat solicitărilor de reducere a taxelor la carburanți, optând în schimb pentru subvenții de 30-50 de euro pentru proprietarii de mașini și motociclete cu venituri mici.

Rata anuală a inflației în Grecia a ajuns la 11,3% în luna mai, un record al ultimilor 29 de ani.

Citeşte şi: Vladimir Putin, avertisment pentru Grecia. A încetat să fie o ţară sigură pentru ruşi