TVR LIVE SUA – PORTUGALIA: Totul sau nimic la acest Campionat Mondial de Fotbal

TVR LIVE SUA - PORTUGALIA: Selecţionatele SUA şi Portugaliei vor disputa un meci de ''totul sau nimic'' pentru lusitani, duminică (luni, 01,00, ora României), la Manaus, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie):

21 iun. 2014, 14:47
TVR LIVE SUA – PORTUGALIA: Totul sau nimic la acest Campionat Mondial de Fotbal

TVR LIVE SUA – PORTUGALIA: Americanii vin după un succes cu Ghana (2-1), în timp ce Seleccao a fost surclasată de Germania cu 4-0, pierzând jucători de bază precum Pepe, Fabio Coentrao sau Hugo Almeida.

Echipa Statelor Unite a învins Portugalia cu 3-2 în singurul meci oficial dintre cele două echipe, la Cupa Mondială din 2002, rezultat după care selecţionata de peste Ocean s-a calificat în optimile de finală.

Selecţionerul formaţiei SUA, Juergen Klinsmann, pregătea naţionala Germaniei la Cupa Mondială din 2006, când Nationalmannschaft a dispus cu 3-1 de Portugalai, în finala mică a competiţiei.

Eşecul Portugaliei din meciul de debut a fost cel mai drastic suferit de ei la Cupa Mondială, competiţie în care lusitanii au ajuns de două ori în semifinale la ultimele cinci ediţii.

În total, cele două echipe s-au confruntat de cinci ori, fiecare având câte două victorii, în timp ce alt meci s-am încheiat nedecis.

Condiţia fizică a lui Cristiano Ronaldo, ”Balonul de Aur” 2013, este principalul subiect de discuţie în privinţa Portugaliei, după ce atacantul lui Real Madrid a ratat mai multe antrenamente şi nu a arătat o dispoziţie bună cu Germania.

Selecţionerul Paulo Bento are şi alte probleme, în afara situaţiei lui Ronaldo, să aleagă înlocuitori pentru Pepe şi Coentrao, în timp ce portarul Rui Patricio şi atacantul Hugo Almeida au acuzat şi ei probleme de sănătate, dar ar trebui să fie apţi de joc la ora meciului.

Nici Klinsmann nu a fost scutit de bătăi de cap, pentru că atacantul Clint Dempsey, autorul celui mai rapid gol al turneului, în primul minut al meciului cu Ghana, a părăsit terenul şchiopătând, alegându-se şi cu nasul spart în meciul cu ”Black Stars”.

Fostul campion mondial cu echipa Germaniei (1990) nu va conta pe atacantul Altidore, accidentat în meciul cu ghanezii, şi va începe mai mult ca sigur cu fundaşul John Brooks, autorul golului victoriei, după ce l-a înlocuit pe Matt Besler, tot din motive medicale.

Meciul de pe ”Arena Amazonia” (40.549 locuri) va fi arbitrat de argentinianul Nestor Pitana.

TVR LIVE SUA – PORTUGALIA: Echipele probabile:

SUA: 1. Tim Howard – 23. Fabian Johnson, 6. John Brooks, 20. Geoff Cameron, 7. DaMarcus Beasley – 11. Alejandro Bedoya, 15. Kyle Beckerman, 13. Jermaine Jones – 4. Michael Bradley, 8. Clint Dempsey (căpitan) – 9. Aron Johansson. Selecţioner: Juergen Klinsmann.

Portugalia: 12. Rui Patricio – 21. Joao Pereira, 13. Ricardo Costa, 2. Bruno Alves, 19. Andre Almeida – 4. Miguel Veloso, 8. Joao Moutinho, 16. Raul Meireles – 17. Nani, 23. Helder Postiga, 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecţioner: Paulo Bento.