„Twilight: Breaking Dawn” dăunează grav sănătăţii. Vezi aici de ce VIDEO

În timpul proiecţiilor filmului "Breaking Dawn: Part One" din SUA mai multe persoane au început brusc să aibă convulsii şi să leşine.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 12:15
„Twilight: Breaking Dawn” dăunează grav sănătăţii. Vezi aici de ce VIDEO

O scenă din noul Twilight face victime în rândurile cinefililor. Mai multe persoane care au asistat la prima parte a noii serii Twilight au suferit atacuri de apoplexie sau convulsii în timp ce urmăreau şocanta scenă în care eroina principală Bella dă naştere copilului pe care l-a făcut cu soţul său vampir Edward. Mai multe astfel de incidente au fost raportate în cinematografe de pe întreg teritoriul SUA, toate produse în timpul scenei naşterii, care conţine flashuri de roşu, negru şi alb.

Părerea specialistului este că scena ar putea declanşa episoade de epilepsie fotosenzitivă, la cei care au deja predispoziţie spre această afecţiune. „Este ca atunci când o lumine se stinge şi se aprinde în repetate rânduri. Problema în cinematografe este că este întuneric, iar impactul flash-urilor este şi mai puternic”, explică doctorul Michael G. Chez, specialist în epilepsie, adăugând că pentru a preveni astfel de reacţii este indicată folosirea unor lentile de culoare albastră, pentru filtrarea luminii roşii.