Twitter lansează aplicaţii video pentru Apple, Amazon TV şi Xbox One

Twitter continuă să devină mai "prietenos" cu utilizatorii săi. Compania a lansat o nouă aplicaţie de streaming video pentru platformele TV deţinute de Apple Inc şi Amazon.com Inc şi pentru consola de jocuri XBox One a companiei Microsoft, în cadrul unei serii de măsuri ce prevăd promovarea conţinuturilor sale video.

RomaniaTV.net
15 sept. 2016, 08:16
Twitter lansează aplicaţii video pentru Apple, Amazon TV şi Xbox One

Miercuri, după publicarea acestui anunţ, acţiunile Twitter au crescut cu aproape 3 procente, ajungând la o valoare de 18,26 de dolari în urma tranzacţiilor bursiere.

Noua aplicaţie va fi disponibilă şi pentru utilizatorii acestor dispozitive care nu deţin conturi de Twitter sau abonamente la serviciile de televiziune cu plată. Noua aplicaţie va difuza conţinut video de la unii dintre partenerii Twitter, inclusiv de la NFL şi NBA, dar şi mesaje agregate şi videoclipuri scurte provenind de la serviciile sale Vine şi Periscope.

Anunţul de miercuri a fost făcut cu doar o zi înainte de primul eveniment din seria „10 NFL Thursday Night Games” pentru care Twitter a obţinut în aprilie drepturile de difuzare prin streaming video.

În ultimele luni, Twitter s-a orientat tot mai mult spre conţinut video şi a semnat contracte cu mai multe companii media şi cu asociaţii şi organizaţii sportive pentru a difuza în streaming evenimente sportive majore.