Uciderea lui Bin Laden, povestea anului 2011

Publicat: Luni, 19 Decembrie 2011 11:59 // Actualizat: Luni, 19 Decembrie 2011 11:59 // Sursa: RTV.net
Autor: sanziana.stancu

Raidul ucigaş întreprins de comandoul de elită al Navy Seals, ce l-a avut ca ţintă pe cel mai căutat om de pe planetă, a fost votat ca fiind cel mai bun subiect de presă din acest an.

Incursiunea Navy Seals în ascunzătoarea teroristului de origine saudită, Ossama bin Laden, acuzat de organizarea atentatelor din 11 Septembrie 2001, din Statele Unite, este pe primul loc într-un top realizat de Associated Press, al celor mai bune şi captivante informaţii din presa americană în 2011, informează myway.com. Bin Laden a fost lichidat de comandoul american în ascunzătoarea lui din complexul Aboutabad din Pakistan.
Pe locul al doilea în acest clasament figurează accidentul nuclear din Japonia, de la Fukushima, provocat de un tsunamim uriaş produs după seismul apocaliptic. Locul al treilea în top a revenit relatărilor despre "Primăvara arabă" - mişcările de protest fără precedent ce au debutat în Tunisia, chiar de la începutul anul, şi s-au extins apoi în alte ţări arabe din Africa şi Orientul Mijlociu. Crizei financiare din Europa i-a revenit locul 4.
Pe locul 5 figurează scandalurile din statul Pennsylvania. Unul dintre acestea este legat de abuzuri sexuale, scandal ce s-a răsfrânt asupra antrenorului de fotbal Joe Paterno. Unul dintre foştii săi asistenţi, Jerry Sandusky, a fost acuzat că a molestat zece băieţi. Un altul a privit două oficialităţi ale acestui stat, care au fost acuzate de sperjur,
Locul 6 a revenit relatărilor despre răsturnarea regimului liderului libian Muammar Gaddafi, după cea mai longevivă "domnie" a unui lider african, de 42 de ani, şi după proteste antiguvernamentale fără precedent în această ţară, ce au provocat o rebeliune de opt luni.
Problemele fiscale ale SUA, care le-au lăsat fără rating-ul de ţară AAA, figurează pe locul 7. Pe locul 8 se află faimoasele proteste "Ocupaţi Wall Street", al căror model a trecut şi oceanul, inspirând unele ţări din Europa. Locul 9 a revenit relatărilor despre populara membră a Congresului american, Gabrielle Giffords, care a fost grav rănită la cap, după ce un nebun a deschis focul asupra unui grup de persoane din anturajul ei, la o întrunire în aer liber, în apropiere de un supermarket din Tucson. Şase persoane au fost ucise atunci, iar Giffords încă nu s-a recuperat complet.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
articolele anului Bin Laden criză financiară Primăvara arabă SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H