Ucigaşul călugărului decapitat: Mi-a propus să facem sex. M-am enervat şi l-am lovit cu ciocanul

Bărbatul reţinut în cazul călugărului găsit decapitat a comis crima după ce victima i-a propus să întreţină relaţii sexuale şi, băut fiind, l-a lovit pe călugăr cu un ciocan şi cu un cuţit, aplicându-i multiple lovituri în faţă, apoi a decapitat cadavrul, l-a băgat în sac şi l-a lăsat pe o stradă.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 11:38
Ucigaşul călugărului decapitat: Mi-a propus să facem sex. M-am enervat şi l-am lovit cu ciocanul

Simion Ivan, în vârstă de 50 de ani, din comuna Ghindăreşti, a fost reţinut pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte în cazul uciderii călugărului Alexe Artion, urmând să fie dus la Tribunalul Constanţa cu propunerea de arestare preventivă, potrivit Mediafax.

Potrivit probatoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, în noaptea de 18/19 noiembrie Ivan şi Artion au consumat împreună băuturi alcoolice în locuinţa primului, iar la un moment dat călugărul i-a propus gazdei să întreţină relaţii sexuale şi chiar s-a şi dezbrăcat. Ivan a reacţionat violent şi a luat un ciocan pe care îl avea în bucătărie, lovindu-l pe călugăr în zona frunţii. După ce călugărul a căzut pe podea, agresorul a continuat să îl lovească, cu ciocanul, apoi şi cu un cuţit, aplicând loviturile în special în zona feţei.

„S-a dezbrăcat în faţa mea şi mi-a propus să facem sex. Am văzut negru în faţa ochilor. L-am lovit cu ciocanul în frunte şi a căzut pe spate. Apoi l-am târât în curte şi i-am tăiat capul cu cuţitul”, a spus Simion Ivan.

După ce l-a ucis pe călugăr, Simion Ivan a scos cadavrul în curte şi l-a decapitat cu un cuţit, după care a pus cadavrul într-un sac pe care l-a legat cu sârmă şi l-a transportat apoi cu un cărucior pe o stradă aflată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de locuinţa sa, unde l-a abandonat.

Bărbatul a încercat apoi să ascundă urmele, astfel că a spălat sângele de pe trotuarul din faţa casei, dar şi din locuinţă, aruncând în foc cârpele cu care a spălat sângele. De asemenea, el a aruncat în foc şi o cruce din lemn pe care călugărul o avea la piept şi încălţămintea acestuia.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor deosebit de grav este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de profanare de morminte (în forma de profanare a unui cadavru) este închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

Cadavrul decapitat al călugărului a fost descoperit sâmbătă dimineaţă de către o femeie care a observat un sac plin de sânge aruncat într-un şanţ, la intrarea în Ghindăreşti, şi a alertat imediat autorităţile prin 112. Trupul şi capul fuseseră puse într-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sârmă.

În urma necropisei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de o hemoragie meningo-cerebrală, „urmare a unui traumatism cranio-cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu”.

Primele date ale anchetei au relevat că victima, Alexe Artiom, în vârstă de 40 de ani, era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi din judeţul Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti sau pleca la muncă în străinătate. Victima revenise la domiciliu de aproximativ trei luni şi îşi câştiga existenta prestând diferite munci ocazionale în comună.