Ucigaşul care a comis masacrul la cinematograful din Denver se credea „Joker”, inamicul lui Batman

Ţipete, fum şi focuri de armă. Asta îşi amintesc supravieţuitorii masacrului din cinematograful din Colorado. 12 oameni au murit, iar alţi 59 au fost răniţi, după ce un tânăr a deschis focul la premiera filmului Batman.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 09:13
Ucigaşul care a comis masacrul la cinematograful din Denver se credea „Joker”, inamicul lui Batman

Agresorul a aruncat cu o canistră cu gaz în sala de cinematograf, apoi a deschis focul asupra publicului. Motivul? Bărbatul se considera „Joker”, inamicul super-eroului Batman.

„Cred că la vreo 20 de minute după începerea filmului, pe la 12.30, a fost un moment solemn în film, iar atunci o canistră, cred că era o canistră cu gaz, a zburat spre ecran căzând undeva în faţa mea, dar în lateral cumva. Oamenii de acolo au început să se agite şi să-şi părăsească locurile. Apoi, practic din partea dreaptă a cinematografului am văzut scânteile de la arme. Încă mai credeam că e vorba de artificii. Apoi am fost rănit aici şi mi-am dat seama că se întâmpla ceva grav. Lumea a început să ţipe. Era un haos!…”, a povestit unul dintre spectatori.

Atacatorul, un tânăr de 24 de ani, s-a autointitulat „Joker” şi a declarat poliţiei că este inamicul de moarte al supereroului Batman. Cu părul vopsit roşu, înarmat cu grenade lacrimogene şi arme automate tânărul a deschis focul asupra celor peste 70 de spectatori. Mulţi au crezut că este vorba de o glumă a organizatorilor…

„Când a intrat în cinematograf, arma nu era îndreptată în direcţia mea, dar a aruncat cu gaze lacrimogene în oamenii din spatele meu. Am crezut că face parte dintr-o cascadorie pentru film, dar au ieşit gazele lacrimogene şi a început să tragă. Atunci m-am aruncat la podea să încerc să mă târăsc afară”, a mai spus un altul.

Încă un supravieţuitor al teribilului atac a descris cliplele de groază prin care a trecut. „Am mers un rând în spatele meu. Am alunecat pe urmele de sânge şi am căzut peste o doamnă. Am zdruncinat-o şi i-am spus că trebuie să mergem, dar nu a răspuns, aşa că am presupus că este moartă. M-am dus spre ieşire şi mi-am aşteptat prietenii.”

La numai un minut după masacru, oamenii legii au reuşit să-l prindă pe atacator. Din cauza atacului din Colorado preşedintele Barack Obama şi-a scurtat campania electorală. Locuitorii oraşului unde a avut loc masacrul au organizat un priveghi în memoria celor ucişi, iar steagurile vor fi coborâte în bernă timp de 6 zile, în toată America. În plus, producătorii filmului vor modifica toate treilerele ca să elimine secvenţele în care apar arme.