Ucigaşul handbalistului Marian Cozma cere să fie eliberat

Raffael Sandor, cel care l-a înjunghiat mortal pe handbalistul român Marian Cozma în dimineaţa zilei de 8 februarie 2009 în localul Patriota din oraşul ungar Veszprem, susţine că este nevinovat şi a acţionat în legitimă apărare.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 19:12
Ucigaşul handbalistului Marian Cozma cere să fie eliberat

Raffael Sandor, condamnat la închisoare pe viaţă, cu drept de eliberare nu mai devreme de 30 de ani, solicită printr-un recurs adresat Curţii de Apel Gyor să fie achitat pe motiv că este nevinovat şi a acţionat doar în legitimă apărare, scrie jurnalul.ro.

Deşi şi-a recunoscut fapta în cadrul procesului care a avut loc la Veszprem, Raffael Sandor a depus două cereri de recurs: una în care solicită să fie achitat şi alta pentru diminuarea pedepsei.

Carte despre Marian Cozma, lansată la Bucureşti

Centrul Cultural al Ungariei şi Ambasada Ungariei la Bucureşti au lansat la începutul lunii martie cartea intitulată „Nimic fără Dumnezeu”, un volum de interviuri despre Marian Cozma, în limba română. La eveniment au participat printre alţii şi Füzes Oszkár, ambasador al Ungariei la Bucureşti şi Baróti Judit, unul dintre autori.

În încheierea evenimentului a fost citită o scrisoare redactată de primarul oraşului Veszprem, Porga Gyula, din care cităm: ”Marian Cozma a dus o viaţă exemplară… iar prin dispariţia sa cutremurătoare, el ne transmite şi astăzi un mesaj deosebit de puternic. Un mesaj care stă deasupra tuturor naţiunilor şi ne vorbeşte despre valorile universale ale vieţii”.

Petre Cozma a refuzat să participe la eveniment. „Dacă iau bani pe carte cum să nu-i dau în judecată? Pai, ce, ei fac bani pe spatele băiatului meu?”, a ameninţat tatăl lui Marian Cozma, care susţine că nu şi-a dat acordul pentru tipărirea şi lansarea acestei cărţi.