Ucigaşul japonezei de la Aeroportul Otopeni, cercetat pentru o a treia crimă

Nicolae Vlad, bărbatul acuzat de uciderea turistei japoneze pe care o luase de la Aeroportul Henri Coandă, este acuzat de o nouă infracţiune de omor. Astfel, numărul crimelor sale ajunge la trei, iar cel al violurilor la şase.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 09:00
Ucigaşul japonezei de la Aeroportul Otopeni, cercetat pentru o a treia crimă

Vlad Nicolae, acuzat că în 15 august a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno, iar în 5 spre 6 august o altă persoană, va fi cercetat pentru o a treia crimă. Victima este o femeia, în vârstă de 85 de ani, violată şi bătută de acesta în martie, decedând la spital.

Potrivit raportului medico-legal, femeia a suferit numeroase şi grave leziuni traumatice, respectiv echimoze multiple, întinse, hematoame, plagă, escoriaţii, multiple fracturi costale, precum şi leziuni vulvo-vaginale.

„S-a stabilit medico-legal că aceste leziuni traumatice au putut fi produse prin loviri repetate cu corp dur şi comprimare între corpuri/planuri dure (comprimare cu genunchii pe toracele victimei). În ceea ce priveşte leziunile traumatice vaginale, raportul medico-legal a stabilit că acestea au putut fi produse în contextul unui raport sexual brutal. Totodată, s-a stabilit că gravitatea leziunilor poate fi cuantificată prin 30 de zile de îngrijiri medicale şi că acestea au pus în primejdie viaţa victimei”, a precizat Parchetul instanţei supreme.

Femeia, în vârstă de 85 de ani, a decedat în 14 aprilie, autopsierea cadavrului fiind dispusă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin rezoluţia din 17 aprilie 2012.

Din Certificatul Medical Constatator al Decesului eliberat de către INML, la rubrica „Alte stări morbide importante care au contribuit la deces” era notate „fracturi costale bilaterale cu calus semidur”.

„Faţă de multitudinea şi gravitatea leziunilor provocate victimei (aşa cum acestea sunt descrise detaliat în raportul medico-legal al Institutului Naţional de Medicină Legală «Prof. Dr. Mina Minovici»), având în vedere că o parte însemnată a loviturilor au fost aplicate victimei în zone vitale (cap şi torace), ţinând cont de durata mare în timp de exercitare a violenţelor (peste 40 de minute, aşa cum rezultă din declaraţia victimei), precum şi de starea victimei (persoană în vârstă de 85 de ani), în cauză au rezultat indicii temeinice în sensul că inculpatul Vlad Nicolae a prevăzut posibilitatea ca victima să decedeze, posibilitate pe care a acceptat-o”, au precizat procurorii.

Astfel, procurorii Parchetului instanţei supreme au constatat că există indicii temeinice că Vlad Nicolae a comis crima din 2 martie, dispunând extinderea cercetărilor, începerea urmăririi penale pentru omor calificat şi deosebit de grav şi punerea în mişcare a acţiunii penale.

În această cauză, procurorii au stabilit că în data de 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, prin forţarea uşii de acces, Vlad Nicolae a intrat în locuinţa victimei A.A., care locuia singură într-o casă din Bucureşti, după care, prin violenţă, a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi alimente) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta (oral şi vaginal), prin constrângere. După agresiune, femeia a fost spitalizată până la data de 14 aprilie 2012, când a decedat.

Prin rezoluţia din 22 august a procurorului general, acest dosar a fost preluat de către Parchetul instanţei supreme de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Ulterior, prin ordonanţa din 29 august a Parchetului instanţei supreme s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Vlad Nicolae în acest caz pentru viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu, precum şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii acestor infracţiuni.

Anterior preluării acestui dosar de către Parchetul instanţei supreme, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, prin rezoluţia din 2 martie 2012 a dispus urmărirea penală in rem, sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol şi tâlhărie.

Un alt dosar privind infracţiunile comise de Vlad Nicolae asupra victimei S.T., la data de 5 spre 6 august 2012, a fost preluat, prin rezoluţia din 22 august a procurorului general, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.
Având în vedere că, anterior comiterii infracţiunii de omor asupra victimei S. T, Vlad Nicolae mai comisese un omor, victimă fiind A.A., procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din omor calificat în omor calificat şi deosebit de grav, fiind pusă în mişcare acţiunea penală.

Tribunalul Bucureşti a prelungit, miercuri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Vlad Nicolae, acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno.

Vlad Nicolae a fost arestat în 19 august, fiind cercetat pentru omor calificat, omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a DN 1, Vlad Nicolae a ucis-o pe Yurika Masuno, cetăţean japonez, cauza morţii fiind asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.

Procurorii au mai stabilit că Vlad Nicolae, prin acte de violenţă, a deposedat-o pe tânăra japoneză un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunii de tâlhărie. Vlad Nicolae mai este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu japoneza, prin constrângere, existând indicii şi cu privire la comiterea infracţiunii de viol.