Ucigaşul japonezei rămâne în arest încă 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a prelungit, miercuri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Vlad Nicolae, acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno, dar şi a unei alte persoane, precum şi de violarea altor femei.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 09:15
Ucigaşul japonezei rămâne în arest încă 30 de zile

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis cererea procurorilor Parchetului instanţei supreme de prelungire cu 30 de zile, din 17 septembrie până în 16 octombrie, a duratei arestării preventive a lui Vlad Nicolae, în cauza privind uciderea japonezei Yurika Masuno.

Procurorii au arătat că prelungirea arestării preventive este necesară pentru administrarea mai multor mijloace de probă: finalizarea expertizelor medico-legale dispuse asupra victimelor M.Y., S.T., M.M., P.S., S.M.; finalizarea expertizelor medico-legale psihiatrice; finalizarea constatărilor tehnico-ştiinţifice dactiloscopice; finalizarea expertizei medico-legale genetice (asupra altor urme şi obiecte decât cele care au făcut obiectul raportului constatare tehnico-ştiinţifică criminalistică genetică menţionat mai sus); reaudierea unor părţi vătămate şi martori.

Vlad Nicolae a fost arestat pentru 29 de zile, începând din 19 august, fiind cercetat pentru omor calificat, omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a DN 1, Vlad Nicolae a ucis-o pe Yurika Masuno, cetăţean japonez, cauza morţii fiind asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.

Procurorii au mai stabilit că Vlad Nicolae, prin acte de violenţă, a deposedat-o pe tânăra japoneză un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunii de tâlhărie. Vlad Nicolae mai este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu japoneza, prin constrângere, existând indicii şi cu privire la comiterea infracţiunii de viol.

În temeiul probatoriului administrat în cauză s-au conturat indicii şi în sensul că, anterior comiterii acestei fapte, Vlad Nicolae mai comisese o infracţiune de omor, în noaptea de 5 spre 6 august 2012, în localitatea Baloteşti, asupra victimei S.T., care a fost găsită decedată în locuinţa sa, prezentând urmele unei agresiuni sexuale. În urma autopsiei s-a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică prin comprimare cervico-toracală.

De asemenea, Vlad Nicolae este suspectat şi că, în noaptea de 25 spre 26 februarie 2011, în jurul orei 23.00, a pătruns fără drept în locuinţa victimei N. L., din judeţul Ilfov, după care – prin exercitarea de violenţe asupra acesteia – a deposedat-o de mai multe bunuri (o sumă de bani şi un telefon mobil) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere.

Procurorii au indicii şi asupra faptului că, în 29 aprilie 2012, în jurul orei 03.00, Vlad Nicolae a pătruns fără drept şi în locuinţa victimei M. M. din judeţul Ilfov, şi, prin exercitarea de violenţe asupra acesteia, a deposedat-o de un telefon mobil.

Vlad Nicolae mai este acuzat că, în perioada mai – august 2010, a pătruns fără drept, în mod repetat, în locuinţa victimei P.S., din judeţul Ilfov, şi prin exercitarea de violenţe asupra acesteia, a întreţinut acte sexuale, fiind efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de violare de domiciliu.

Totodată, în 24 februarie 2012, în jurul orei 21.30, o persoană neidentificată a pătruns fără drept în locuinţa victimei S. M. din Bucureşti, a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi bijuterii), prin violenţă, şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere.

În 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, o persoană neidentificată a pătruns fără drept şi în locuinţa victimei A.A. din Bucureşti, şi în acest caz femeia fiind deposedată de mai multe bunuri (bani şi alimente) şi fiind constrânsă să întreţină acte sexuale.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina lui Vlad Nicolae din omor calificat în omor calificat şi deosebit de grav, dar şi extinderea cercetărilor, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta.

Vlad Nicolae este urmărit penal pentru omor calificat şi deosebit de grav, tâlhărie şi viol cu privire la faptele din 15 august 2012, când a ucis-o pe tânăra japoneză.

Totodată, Vlad Nicolae este urmărit penal şi pentru omor calificat, viol şi violare de domiciliu cu privire la faptele din noaptea de 5 spre 6 august 2012, în cazul victimei S.T.

Procurorii îl cercetază penal pe Vlad Nicolae şi pentru viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu cu privire la faptele din 25 februarie 2011, în cazul victimei N.L., dar şi pentru tâlhărie şi violare de domiciliu cu privire la faptele din noaptea de 28 spre 29 aprilie 2012, în care victimă a fost M.M.

Potrivit sursei citate, Vlad Nicolae mai este urmărit penal pentru violare de domiciliu, în formă continuată, cu privire la faptele comise în perioada mai – august 2010, în cazul în care victimă a fost P.S., dar şi pentru viol, tâlhărie şi violare de domiciliu cu privire la faptele comise în 24 februarie 2012, victimă fiind S.M.

Anchetatorii îl cercetează pe Vlad Nicolae şi pentru viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu cu privire la faptele comise în 1 martie 2012, în cazul victimei A. A.

Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Cătălin Paraschiv, a fost demis din 10 septembrie, întrucât nu a analizat o plângerea făcută de o victimă a lui Nicolae Vlad, în care arăta că se teme de acesta, însă procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.

Potrivit Ministerului Public, M.M. a depus, în 8 mai 2012, o plângere împotriva soluţiei procurorului Dunca, care a considerat că nu se impune prezentarea lui Nicolae Vlad instanţei cu propunerea de arestare.

Plângerea părţii vătămate însă, nu doar că nu a fost soluţionată, dar a fost înregistrată abia în 16 iulie 2012, fără a purta vreo viză a conducerii şi fără a se dispune soluţionarea.

Criminaliştii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este cel care a pătruns în locuinţă, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat şi nu ar mai fi apucat s-o ucidă şi pe japoneza Yurika Masuno, susţin anchetatorii.

Procurorul general al României Codruţa Kovesi, în urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul studentei japoneze, a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar şi a conducerii INML, pentru întârzierea expertizelor.