Ucigașul lui Teo Peter a ajuns vedetă TV în SUA. Gluma care a stârnit revolta telespectatorilor: „Cei care recrutează concurenți pentru reality-show-uri să fie mai atenți la selecția acestora”

În decembrie 2004, Chris Vangoethem, angajat al ambasadei SUA la Bucureşti, provoca teribilul accident de pe Bulevardul Dacia în urma căruia Teo Peter (50 de ani), component al formaţiei Compact, îşi pierdea viaţa. La 19 ani distanţă, americanul savurează succesul obţinut în urma participării la o emisiune concurs realizată de postul TV History.

09 mai 2023, 13:48
Ucigașul lui Teo Peter a ajuns vedetă TV în SUA. Gluma care a stârnit revolta telespectatorilor: „Cei care recrutează concurenți pentru reality-show-uri să fie mai atenți la selecția acestora”

Ucigaşul lui Teo Peter, pe care Curtea Marțială a statului Virginia nu l-a găsit vinovat de omor prin neglijenţă, este pasionat de fierărie. Urmându-şi pasiunea, Vangoethem s-a înscris la o emisiune concurs realizată de postul History, “Forged in Fire”, cunoscută în România cu numele de “Arme născute din foc”. Show-ul pune la încercare îndemânarea și cunoștințele tehnice ale participanţilor.

Ucigașul lui Teo Peter a ajuns vedetă TV în SUA. La ce emisiune a participat şi cum au reacţionat telespectatorii după ce i-au aflat trecutul

Fostul puşcaş marin a apărut în episodul 16 din sezonul 6 al celebrei emisiuni alături de alţi trei concurenţi, fiecare având sarcina de a realiza câte un cuțit de luptă din bucăți de meteorit.

Vangoethem a fost prezentat în emisiune drept un fierar part-time cu o experiență de șapte ani. El a trecut cu brio de prima probă, în cadrul căreia a trebuit să fabrice o lamă de cuţit, dar a fost eliminat după cea de-a doua probă, în care jurații au testat duritatea și rezistența lamei, potrivit fanatik.ro.

În timpul concursului, fostul puşcaş marin a suferit şi un mic accident, el tăindu-se la deget şi având nevoie de o fașă care să oprească hemoragia.

Când a părăsit emisiunea, Vangoethem a încercat să facă o glumă care, din păcate, nu a fost gustată de prea mulţi telespectatori: „Mă duc să-mi îmbrățișez soția și să-mi sărut câinele. Dar nu am un câine sau o soție”.

Citeste si Monica Odagiu, prima apariție publică după ce a ucis cu mașina un tânăr în Capitală. Actrița a revenit pe scenă: „Mulțumesc că m-ați ajutat să rămân eu”

Intrigat de gluma spusă de concurent, un telespectator a fost curios să afle mai multe informaţii despre acesta. Astfel, a aflat că Vangoethem este ucigaşul lui Teo Peter şi că, în pofida acestui fapt, nu a făcut nicio zi de închisoare. Telespectatorul şi-a exprimat opinia că cei care recrutează concurenţi la astfel de show-uri ar trebui să fie mai selectivi cu aceştia şi să le studieze cu atenţie trecutul.

Deși nu am putut să confirm că este căsătorit sau că este proprietar de câine, am aflat că a fost acuzat de ucidere din culpă. Am mai descoperit că a fost acuzat că s-a aflat la volan în stare de ebrietate în timp ce se afla în staționare în România și că a fost extrădat în Germania și ulterior exonerat de acuzații majore. Incidentul este rezumat în acest articol din revista armatei americane, Stars and Stripes. Cred că cei care recrutează concurenți pentru reality-show-uri trebuie să fie mai atenți la selecția acestora”, se arată pe forumul consultat de fanatik.ro.

Ucigașul lui Teo Peter a scăpat fără nicio zi de închisoare pentru că beneficia de imunitate diplomatică

Reamintim că, în decembrie 2004, aflat la volanul unui jeep, Chris Vangoethem  a zdrobit taxiul în care se afla Teo Peter. Se pare că acesta s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului, dar această informaţie nu a fost confirmată niciodată.

Beneficiind de imunitate diplomatică (acesta era puşcaş marin în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti), a fost scos din țară de oficialii americani cu un avion al Guvernului SUA şi nu a fost judecat de autoritățile din România, ci de Curtea Marțială a statului Virginia.

Citeste si Teo Peter Jr, la un pas de moarte pe Transalpina. „Mașina a luat foc!”

Pe 1 februarie 2006, Curtea a decis că Vangoethem este nevinovat de omor prin neglijență, dar l-a găsit vinovat… de adulter deoarece, în timpul anchetei, a recunoscut că în noaptea de dinaintea accidentului petrecuse cu o femeie. Echipa de investigatori a scos în evidență faptul că intersecția în care s-a petrecut accidentul era semaforizată defectuos.

Vangoethem a lucrat apoi pentru ambasadele americane de la Berlin și din Oman, apoi s-a retras din Armată. Ulterior, a divorțat de soția sa, Kathy, cu care avea doi copii. Între timp, a încercat să-și schimbe meseria, absolvind o facultate cu profil economic din Wisconsin. Apoi, el a vândut mașini în orașul său natal, Iron River.