Ucigaşul norvegian Anders Breivik nu este nebun, spune judecătorul

Nu există niciun motiv să credem că ucigaşul care a şocat Norvegia, Anders Behring Breivik, este nebun, a declarat judecătorul Torkjel Nesheim luni.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 08:33
Ucigaşul norvegian Anders Breivik nu este nebun, spune judecătorul

Nu există de asemenea nicio dovadă că a avut complici în atentatul cu bombă sau în atacul din tabăra de copii, în urma cărora au murit 77 de persoane, a mai declarat judecătorul citat de CNN.

O femeie a cărei fiică a murit în masacrul din insula Utoya a declarat că nu poate înţelege cum poate „o fiinţă umană poate să facă aşa ceva”.

„De aceea a trebuit să vin azi aici. Nu înţeleg, aşa că trebuie să văd, trebuie să fiu aici…El arătă rece, complet rece”, a declarat femeia.

Anders Breivik, adus luni la prima audiere publică, a recunoscut în faţa judecătorului că ucis cele 77 de persoane pe 22 iulie, în atacul din tabăra de copii şi în atacul cu maşina capcană, dar a negat vina criminală care i se aduce. Procesul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor comise în Norvegia pe 22 iulie, ar urma să înceapă pe 16 aprilie 2012, anunţă Tribunalul din Oslo..