Ucigașul unei fetițe de 9 ani, identificat după 5 decenii de la tragicul eveniment

Ucigașul unei fetițe de 9 ani a fost identificat după 50 de ani de la crimă. Părinții micuței au închis ochii înainte de a afla cine le-a ucis copilul.

19 sept. 2023, 18:41
Ucigașul unei fetițe de 9 ani, identificat după 5 decenii de la tragicul eveniment

Debbie Lynn Randall, elevă în clasa a treia, a dispărut pe 13 ianuarie 1972 la mai puțin de o stradă de casa ei din Georgia. Ea se întorcea acasă de la o curățătorie când a fost răpită, iar trupul acesteia a fost găsit 16 zile mai târziu, după o căutare extinsă. Micuța fusese agresată sexual și strangulată.

„Pe măsură ce timpul trecea, detectivii au urmărit sute de piste, fără niciun rezultat”, a spus procurorul de caz.

Citește și Cea mai scumpă brânză din lume s-a vândut cu 30.000 de euro. Produsul conține trei tipuri de lapte și a fost lăsat la maturat opt luni într-o peșteră

Prin dezvoltarea tehnologiei criminalistice și ADN, organele competente au reușit să obțină noi informații care i-au adus mai aproape de cel vinovat. Un test FBI efectuat în octombrie 2001 asupra părului le-a permis anchetatorilor să elimine mulți potențiali suspecți.

În mai 2015, bucata de material recuperată de poliție a fost trimisă la departamentul de criminalistică pentru o analiză actualizată, care a dus la un profil parțial atribuit unui bărbat necunoscut. S-au obținut fonduri suplimentare pentru teste ADN în 2019, iar pânza a fost analizată din nou în 2022. În acest an, DNA Labs International a fost selectat pentru a efectua teste suplimentare.

Ei au reușit să găsească rude ale suspectului, au declarat oficialii. Aceste rude au oferit anchetatorilor mostre suplimentare de ADN pentru comparație. Anchetatorii au ajuns la un bărbat care nu fusese în vizorul lor în niciun moment al anchetei: William Rose, în vârstă de 24 de ani. Acesta se sinucisese în 1974.

„Am exhumat cadavrul suspectului pentru testarea ADN pentru a elimina orice îndoială”, a declarat procurorul de caz.

Părinții lui Debbie Lynn Randall au murit fără să știe vreodată cine le-a ucis fiica. Mama ei a fost răpusă de leucemie în 2018, iar tatăl ei a murit anul trecut.

Citește și Un bărbat din Belgia și-a angajat o sosie pentru a da examenul auto în locul lui, după ce a picat de 12 ori

„Răspunsurile oferite astăzi nu o vor aduce înapoi și nu putem extrage dreptate de la făptaș, dar știu că acesta trebuie să răspundă în fața unei puteri superioare”, a spus Broady.