Ucraina amenințată de un potențial atac masiv plănuit de Kremlin. Rusia a decis dublarea navelor în Marea Neagră

Armata ucraineană a anunțat că Rusia a dublat numărul navelor militare din Marea Neagră. Aceștia se așteaptă la câteva zile marcate de atacuri masive. Printe nave se numără și o fregată armată cu opt rachete Kalibr.

27 feb. 2023, 17:56
Ucraina amenințată de un potențial atac masiv plănuit de Kremlin. Rusia a decis dublarea navelor în Marea Neagră
Rusia

Rusia a dublat numărul de nave din Marea Neagră, motiv pentru care armata ucraineană a declarat că estimează că aceasta ar putea fi parte a pregătirii pentru un atac masiv cu rachete, a relatat The Guardian.

„În Marea Neagră, flota de nave de război s-a dublat față de joi: acum sunt opt nave, iar acest lucru ar putea indica că se pregătesc atacuri cu rachete și atacuri cu drone”, a spus comandamentul militar din regiunea de Sud într-o actualizare pe Facebook.

Citește și: Război tot mai intens în Ucraina. Rusia bombardează masiv cu drone, sirenele sună non-stop, Kievul pregăteşte contraofensiva

Printre navele dislocate în Marea Neagră se numără și o fregată înarmată cu opt rachete Kalibr, a declarat comandamentul militar de Sud, relatează Il Messaggero preluat de Rador.

Dimitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, este de părere că „Occidentul doar prelungește agonia Ucrainei, în speranța de a slăbi Rusia și, apoi, de a o distruge”, conform unui articol publicat în National Defence, citat de RIA Novosti. Acesta susține că SUA ar fi cheltuit 50 de miliarde de dolari numai pentru ajutorul militar oferit Ucrainei.

„Industria de apărare a Rusiei funcționează, nicio aprovizionare occidentală de arme nu poate oferi Kievului un avantaj”, a mai adăugat Medvedev.

Rusia a epuizat stocurile de drone iraniene

Ministrul britanic al Apărării este totuși de altă părere. În actualizarea zilnică realizată de acesta, se arată că „Rusia și-a epuizat stocurile de drone iraniene și caută noi provizii”. Din data de 15 a lunii, nu au fost raportate atacuri cu drone.

Dmitri Kuleba, Ministrul de Externe ucrainean, a declarat că în documentul de luare de poziție privind războiul din Ucraina prezentat de China, „sunt diverse elemente asupra cărora suntem de acord, dar cel puțin un element asupra căruia nu suntem de acord, și este apelul pentru încetarea „sancțiunilor unilaterale”.

„Noi credem că sancțiunile sunt un instrument important. Acest document (chinez) este important. Îl studiem, trebuie să o facem de la început până la sfârșit și, apoi, să tragem concluziile. Trebuie să precizăm clar: 141 de țări au votat o rezoluție, care definește principiile și elementele cheie ale modului în care acest război ar trebui să ia sfârșit. Și tot ceea ce este propus în afara acestei rezoluții, trebuie să respecte rezoluția în sine”, a subliniat șeful diplomației de la Kiev.

Citește și: Mircea Geoană liniștește românii. Oficialul NATO susține că Rusia nu va invada Rep. Moldova: „Nu are capacitatea militară necesară” / Anunț mare despre integrarea în UE