UCRAINA: Crimeea îşi face ARMATĂ PROPRIE. Noile trupe de voluntari sunt pro-ruse

Treizeci și trei de voluntari au depus jurământul luni, la Simferopol, în fața premierului pro-rus al Crimeei, Serghei Aksionov, pentru a deveni soldați ai forțelor de apărare recent create ale republicii autonome a Ucrainei. 

RomaniaTV.net
11 mart. 2014, 07:24
UCRAINA: Crimeea îşi face ARMATĂ PROPRIE. Noile trupe de voluntari sunt pro-ruse

În curtea unei clădiri în care însemne în culori bleu și galben ale Ucrainei au fost vopsite în grabă în cele trei culori ale drapelului rus, bărbați în uniforme îmblănite, cu automate Kalașnikov noi pe piept, au jurat pe rând „să apere poporul Crimeii”.

În fața a numeroase camere de luat vederi din lumea întreagă, Serghei Aksionov, protejat de două gărzi de corp și de o vestă antiglonț sub cămașă, le-a mulțumit pentru „devotamentul lor în această perioadă dificilă”. „Voi sunteți de acum zidul de apărare al poporului Crimeii”, a spus el.

Trei câte trei, bărbații — cei mai mulți purtând cagule — s-au apropiat de o masă și au citit, sub un drapel rusesc, textul jurământului: „Mă angajez să apăr poporul Crimeii și să respect cu strictețe Constituția Republicii Autonome Crimeea”.

Citeşte şi UCRAINA: Referendum în Crimeea. Locuitorii sunt puşi să aleagă între Ucraina NAZISTĂ şi Ucraina RUSĂ

Adresându-se apoi presei, Serghei Aksionov a spus că în acea zi au depus jurământul 186 de voluntari deveniți soldați. „Noi nu avem intenția să intrăm în război cu nimeni. Vrem doar să ne decidem liberi destinul. Pentru aceasta ne creăm propriile forțe armate. După referendum, ele vor putea fi integrate în armata rusă„, a adăugat el.

Întrebat despre soarta rezervată soldaților armatei ucrainene, încercuiți în toată Crimeea de soldați ai Moscovei și de civili pro-ruși, Aksionov a declarat: „După referendum, ei vor trebui să părăsească teritoriul Republicii Crimeea sau, cei care îi sunt cetățeni și doresc, vor putea depune jurământ Republicii Autonome a Crimeii sau Federației Ruse”.