UCRAINA: Crimeea îşi face ARMATĂ PROPRIE. Noile trupe de voluntari sunt pro-ruse

Publicat: Marţi, 11 Martie 2014 09:24 // Actualizat: Marţi, 11 Martie 2014 09:24 // Sursa: romaniatv.net

Treizeci și trei de voluntari au depus jurământul luni, la Simferopol, în fața premierului pro-rus al Crimeei, Serghei Aksionov, pentru a deveni soldați ai forțelor de apărare recent create ale republicii autonome a Ucrainei. 

În curtea unei clădiri în care însemne în culori bleu și galben ale Ucrainei au fost vopsite în grabă în cele trei culori ale drapelului rus, bărbați în uniforme îmblănite, cu automate Kalașnikov noi pe piept, au jurat pe rând "să apere poporul Crimeii".

În fața a numeroase camere de luat vederi din lumea întreagă, Serghei Aksionov, protejat de două gărzi de corp și de o vestă antiglonț sub cămașă, le-a mulțumit pentru "devotamentul lor în această perioadă dificilă". "Voi sunteți de acum zidul de apărare al poporului Crimeii", a spus el.

Trei câte trei, bărbații — cei mai mulți purtând cagule — s-au apropiat de o masă și au citit, sub un drapel rusesc, textul jurământului: "Mă angajez să apăr poporul Crimeii și să respect cu strictețe Constituția Republicii Autonome Crimeea".

Citeşte şi UCRAINA: Referendum în Crimeea. Locuitorii sunt puşi să aleagă între Ucraina NAZISTĂ şi Ucraina RUSĂ

Adresându-se apoi presei, Serghei Aksionov a spus că în acea zi au depus jurământul 186 de voluntari deveniți soldați. "Noi nu avem intenția să intrăm în război cu nimeni. Vrem doar să ne decidem liberi destinul. Pentru aceasta ne creăm propriile forțe armate. După referendum, ele vor putea fi integrate în armata rusă", a adăugat el.

Întrebat despre soarta rezervată soldaților armatei ucrainene, încercuiți în toată Crimeea de soldați ai Moscovei și de civili pro-ruși, Aksionov a declarat: "După referendum, ei vor trebui să părăsească teritoriul Republicii Crimeea sau, cei care îi sunt cetățeni și doresc, vor putea depune jurământ Republicii Autonome a Crimeii sau Federației Ruse".

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
12 mar 00:04
...regiune din Ucraina, potrivit Agerpres. Potrivit unui comunicat al MAE, având în vedere situația din unele regiuni din estul și sudul Ucrainei (Harkov, Donețk, Nikolaiev, Lugansk și Odessa), cetățenii români sunt sfătuiți să evite...
11 mar 20:07
...data-recalc-dims="1" /> Potrivit unui comunicat al MAE, având în vedere situația din unele regiuni din estul și sudul Ucrainei (Harkov, Donețk, Nikolaiev, Lugansk și Odessa), cetățenii români sunt sfătuiți să evite...
11 mar 12:00
...Aksionov, pentru a deveni soldați ai forțelor de apărare recent create ale republicii autonome a Ucrainei.  Citește mai departe…

...
11 mar 09:45
... .recentcomments a{display:inline!important;padding:0!important;margin:0!important} var...
1
EUR
4.7556
RON
18 Oct
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H