UCRAINA: Cum şi-a dat PUTIN de gol intenţiile sale în legătură cu Crimeea

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut afirmaţii ce l-ar putea compromite, legate de actuala situaţie din teritoriul autonom al Ucrainei, Crimeea, care urmează să se prezinte la referendum, duminică, pentru a alege între Ucraina şi Federaţia Rusă. Liderul de la Kremlin şi-a trădat adevăratul punct de vedere cu privire la soarta Crimeii.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 12:08
UCRAINA: Cum şi-a dat PUTIN de gol intenţiile sale în legătură cu Crimeea

Rusia încearcă să transforme una dintre cele mai grele „înfrângeri” ale geopoliticii sale în victorie. Este vorba despre încercarea Kremlinului de a determina populaţia, majoritar de etnie rusă, din Crimeea  să voteze duminică, în cadrul unui referendum, pentru „alipirea” acestui teritoriu autonom al Ucrainei la Federaţia Rusă.

Dacă referendumul pe care comunitatea europeană îl consideră ca fiind ilegal, deoarece încalcă nu numai legea naţională a Ucrainei, ci şi legile internaţionale, va avea succesul scontat de Rusia, Crimeea va deveni astfel o nouă republică-satelit a Rusiei.

Oficial, Putin nu şi-a exprimat aceste intenţii, invocând până la obsesie că vrea doar „să-i protejeze pe etnicii ruşi din teritoriul autonom” al Ucrainei.

Totuşi, într-o înregistrare audio care a ajuns şi pe reţelele de socializare şi despre care unele surse afirmă că ar fi rezultatul unei gafe, când microfonul la care vorbea Putin, într-o conferinţă, ar fi rămas deschis în timp ce el continua să discute cu un apropiat al său, arată adevărul, dezvăluie utro.ru.

Prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice „a fost cea mai mare catastrofă geopolitică al secolului XX”, i-ar fi spus Putin apropiatului său, adăugând că va face „tot ce îi stă în putinţă” pentru a „reuni  fosta URSS”.