Ucraina dă ULTIMATUM separatiştilor: „Sunt organizaţii TERORISTE”

Procuratura Generală a Ucrainei susţine că administraţiile din Doneţk şi Lugansk sunt organizaţii teroriste.

17 mai 2014, 09:02
Ucraina dă ULTIMATUM separatiştilor: „Sunt organizaţii TERORISTE”

Administraţiile separatiste ale republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk au fost declarate organizaţii teroriste. Anunţul a fost făcut de Procuratura Generală de la Kiev, potrivit căreia investigaţia încearcă să stabilească implicarea grupurilor armate ilegale în comiterea crimelor împotriva statului şi populaţiei.

Trupe ruseşti, la graniţa cu Ucraina. Vezi ce ORDIN au primit

„Conducerile celor două republici autoproclamate Doneţk şi Lugansk sunt două organizaţii teroriste, care au o ierarhie clară, finanţare şi canale de livrare a armelor. Acestea au fost create pentru a ataca oamenii, pentru intimidare, pentru a comite acţiuni de sabotaj, atacuri teroriste, torturarea şi uciderea cetăţenilor noştri”, a declarat prim-adjunctul procurorului general din Ucraina, Nicolae Golomșa.

Ucraina: Separatiştii proruşi din est dau un ULTIMATUL Kievului şi ameninţă că vor „arde şi distruge totul”

Publika.md amintește că despre grupări antiguvernamentale bine organizate care comit acţiuni de intimidare şi tortură în estul Ucrainei se menţionează şi într-un raport publicat de ONU. Potrivit organizaţiei, în această regiune drepturile omului sunt încălcate grav. Moscova a criticat raportul şi a declarat că nu este obiectiv.