UCRAINA. Declaraţii ŞOCANTE: Crimeea e parte a RUSIEI, iar trupele ucrainene sunt forţe de ocupaţie

Decretul care stabilește că republica autonomă Crimeea este parte a Rusiei este deja în vigoare, iar trupele ucrainene aflate încă pe teritoriul acesteia vor fi tratate ca trupe de ocupație și vor fi obligate să se predea sau să părăsească regiunea, a declarat joi vicepremierul din Crimeea, Rustam Temirgaliev. La rândul său, premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk a declarat, joi, că decizia Parlamentului din Crimeea este "ilegală".

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 14:59

Singura forță armată legală pe teritoriul Crimeei sunt forțele armate ruse’” a declarat Rustam Temirgaliev. „Forțele armate ale oricărei țări terțe sunt forțe de ocupație. Forțele armate ucrainene trebuie să aleagă: să depună armele, să-și părăsească pozițiile, să accepte cetățenia rusă și să se alăture armatei ruse. Dacă nu vor fi de acord, atunci suntem pregătiți să le oferim trecerea în siguranță de pe teritoriul Crimeei pe teritoriul lor național”, a spus oficialul citat. 

Parlamentul Crimeei – republică autonomă din sudul Ucrainei – a votat joi în unanimitate pentru intrarea republicii în componența Federației Ruse. Serghei Mironov, liderul fracțiunii parlamentare ‘Rusia Dreaptă’ a declarat Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, va examina săptămâna viitoare un proiect de lege privind posibilitatea anexării Crimeii la Rusia.

UCRAINA: Observatori ai OSCE, BLOCAŢI de persoane ÎNARMATE la intrarea în Crimeea

Noul premier de la Kiev susţine că decizia este ilegală

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a declarat joi că decizia Parlamentului din Crimeea privind intrarea peninsulei ucrainene în componența Rusiei este „ilegală”. Într-o conferință de presă desfășurată după întâlnirea cu liderii UE de la Bruxelles, Arseni Iațeniuk a apreciat că referendumul organizat în Crimeea la 16 martie „nu are nicio bază legală„.

 

Facem apel la guvernul rus să nu-i susțină pe cei care promovează separatismul în Crimeea„, a adăugat premierul ucrainean.