Ucraina: Întâlnire Hollande-Merkel-Poroşenko, luni, la Berlin, pe tema acutizării conflictului din Ucraina

Președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel se vor întâlni lunea viitoare la Berlin cu președintele ucrainean Petro Poroșenko pentru a discuta situația din Ucraina, a anunțat marți la Paris ministrul afacerilor externe Laurent Fabius. În cadrul unui briefing de presă, șeful diplomației franceze a precizat că întâlnirea va avea loc după-amiaza târziu în capitala germană.

18 aug. 2015, 20:07
Ucraina: Întâlnire Hollande-Merkel-Poroşenko, luni, la Berlin, pe tema acutizării conflictului din Ucraina

Situația a devenit foarte tensionată în estul Ucrainei, cu o creștere a violenței ce a făcut zece morți luni, ridicând temerile unei escaladări a ciocnirilor între armata ucraineană și rebelii proruși.

Uniunea Europeană și secretarul general al ONU Ban Ki-moon au denunțat această creștere a violenței, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a repetat acuzațiile sale contra Kievului, potrivit Agerpres.

La 23 iulie, François Hollande, Angela Merkel și Petro Poroșenko, precum și președintele rus Vladimir Putin au cerut, în timpul unei convorbiri telefonice, „punerea în aplicare completă a încetării focului” și respectarea angajamentelor luate la Minsk în februarie, amintește France Presse.

Citeşte şi Lupte în Ucraina: Putin se întoarce la locul crimei, iar Poroşeko denunţă sfidarea lumii civilizate

La 10 iulie, Angela Merkel și Francois Hollande au avut o convorbire telefonică cu Petro Poroșenko, salutând proiectul de reformă constituțională vizând creșterea competențelor regiunilor și au insistat asupra „statului special” al zonelor controlate de separatiști.