Ucraina interzice accesul pe teritoriul său a BĂRBAŢILOR RUŞI cu vârste în 16 şi 60 de ani

Ucraina impune controale stricte la graniţele sale pentru cetăţenii ruşi care încearcă să pătrundă pe teritoriul ucrainean. O companie aeriană a fost prima care a anunţat această măsură, în încercarea de a fi evitate eventuale provocări la graniţă.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 15:51
Ucraina interzice accesul pe teritoriul său a BĂRBAŢILOR RUŞI cu vârste în 16 şi 60 de ani

„De astăzi, serviciul ucrainean de control al graniţelor a sporit semnificativ controalele la graniţa cu Rusia, nu doar în aeroport„, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului, Oleg Slobodian.

Aceasta se aplică cetăţenilor ruşi deoarece există informaţii privind posibile provocări la graniţă, ce pot conduce inclusiv la acte teroriste. Atenţia va fi îndreptată în principal către bărbaţii de vârstă activă, care călătoresc singuri sau în grupuri, a mai declarat Slobodian, potrivit Agerpres.

Anterior, compania aeriană rusă Aeroflot a emis un comunicat în care atrage atenţia că autorităţile ucrainene „restricţionează masiv” intrarea pe teritoriul Ucrainei a bărbaţilor cu vârste între 16 şi 60 ani care nu fac dovada unui motiv bine întemeiat de efectuare a vizitei, precum legături de rudenie sau invitaţie de afaceri sau în interes personal pentru a intra în Ucraina.

Majoritatea posesorilor de paşapoarte ucrainene care sunt rezidenţi ai Crimeii, anexată luna trecută la Rusia, vor fi deopotrivă supuşi acestor reguli stricte de control.