Ucraina închide graniţe cu România şi Ungaria. După bombardamentele ruşilor, mai multe localităţi au rămas fără curent

Lipsa energiei electrice după bombardamentele masive lansate miercuri de armata Rusiei asupra mai multor zone din Ucraina a obligat autorităţile de la Kiev să decidă închiderea punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria, a anunţat joi Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF).

24 nov. 2022, 15:35
Ucraina închide graniţe cu România şi Ungaria. După bombardamentele ruşilor, mai multe localităţi au rămas fără curent

Ucraina închide graniţe cu România şi Ungaria. Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF) a informat joi că două posturile de control de la frontierele cu România şi Ungaria nu funcţionează, scrie presa ucraineană.

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF.

În România corespondentul punctului de control Solotvino (Slatina) este cel de la Sighetul Marmaţiei.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Tsunami de bombe deasupra marilor oraşe, sunt morţi şi în rândul copiilor, iar bezna se întinde cartier cu cartier

 

Ucraina, în beznă după bombardamentele Rusiei

Atacul cu rachete lansat miercuri de Rusia în Ucraina a afectat 16 regiuni din această ţară, dar şi pe vecinii lor moldoveni. Ruşii şi-au concentrat atacurile asupra infrastructurii energetice, provocând o pană de curent de proporţii, care a afectat aproape întreaga ţară.

Capitala Ucrainei, Kiev, era în dimineaţa zilei de joi fără curent electric în 70% din locuinţe şi aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parţial.