Ucraina: Lavrov şi Kerry au discutat „propunerile” pentru asigurarea „păcii”

Șefii diplomațiilor de la Moscova și Washington, respectiv Serghei Lavrov și John Kerry, au discutat marți la telefon 'propunerile concrete' ale Rusiei și SUA pentru asigurarea 'păcii' în Ucraina, a anunțat Ministerul rus de Externe, citat de ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 mart. 2014, 19:49
Ucraina: Lavrov şi Kerry au discutat „propunerile” pentru asigurarea „păcii”

Serghei Lavrov și John Kerry ‘au discutat diferite aspecte ale crizei ucrainene și modalitățile pentru normalizarea situației, cei doi făcând schimb de opinii în privința propunerilor concrete ale Rusiei și SUA pentru asigurarea păcii civile și a concordiei în această țară’, precizează diplomația rusă într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, partea rusă a subliniat „necesitatea de a fi respectate interesele tuturor ucrainenilor și ale tuturor regiunilor în căutarea unei soluții la criza ucraineană, precum și dreptul locuitorilor din Crimeea de a-și decide soarta conform dreptului internațional”.

Același comunicat menționează că Lavrov și Kerry, care au avut în ultima perioadă mai multe discuții pe problema Ucrainei, au convenit „să continue consultările lor” pe acest subiect.

Serghei Lavrov declara luni că Rusia a pregătit ‘propriile sale propuneri’ pentru reglementarea crizei ucrainene și ‘restabilirea situației în cadrul dreptului internațional’, respingând propunerile transmise de omologul său american pe motivul că acestea sunt formulate în sensul existenței unui conflict între Moscova și Kiev și al recunoașterii faptelor întâmplate în Ucraina. Totodată, ministrul rus și-a exprimat regretul că John Kerry și-a anulat vizita de luni la Moscova, pe care urma să o efectueze la invitația părții ruse pentru discuții pe tema situației din Ucraina.