UCRAINA: Mii de ruşi au protestat la Moscova faţă de INTERVENŢIA RUSIEI în CRIMEEA

Mii de persoane au participat, sâmbătă, la un marş de proporţii, la Moscova, denunţând intervenţia Rusiei în regiunea autonomă ucraineană, Crimeea.

RomaniaTV.net
15 mart. 2014, 14:29

Cu steagurile Rusiei şi Ucrainei, miile de manifestanţi din Moscova, opozanţi ai politicii preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind Crimeea, strigau pe străzile Moscovei: „Ocuparea Crimeii este ruşinea Rusiei”, scrie bbc.co.uk.

„Nu vă atingeţi de Ucraina!”, „Nu războiului!”, se mai putea citi pe pancartele manifestanţilor, precum şi sloganul „Fără referendum sub ameninţarea armelor!”.

„Eu cred că Crimeea înseamnă Ucraina, chiar dacă majoritatea oamenilor sunt ruşi. Ei trebuie să-şi rezolve problemele cu statul lor. Rusia nu are nimic a face cu acest lucru”, a spus o femeie de 71 de ani, care participa la marşul opozanţilor politicii lui Putin în Crimeea.

La rândul lor, susţinătorii ruşi ai iniţiativei preşedintelui Putin privind organizarea unui referendum în Peninsulă au organizat manifestaţii similare, dar la scară mult redusă, de susţinere a demersului şefului de la Kremlin.

Citeşte şi Parlamentul Ucrainei DIZOLVĂ LEGISLATIVUL autonom din Crimeea

Reprezentaţi ai presei din străinătate au estimat că la mitingul de la Moscova erau aproximativ 50.000 de manifestanţi din opoziţie, o mobilizare cum nu s-a mai văzut de la manifestaţiile desfăşurate înainte şi după revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012.

Protestele ruşilor de sâmbătă au avut loc cu o zi înainte de desfăşurarea referendumului în regiunea autonomă, pentru eventuala alipire a acesteia la Federaţia Rusă.