UCRAINA: Noul preşedinte, Petro Poroşenko, VA SEMNA ACORDUL de Asociere a Ucrainei la UE, în data de 27 iunie

Noul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat joi că, la 27 iunie, la Bruxelles, va semna partea economică a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, informează ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 14:41
UCRAINA: Noul preşedinte, Petro Poroşenko, VA SEMNA ACORDUL de Asociere a Ucrainei la UE, în data de 27 iunie

Şefului statului ucrainean a făcut acest anunţ cu ocazia prezentării noului şef al diplomaţiei ucrainene Pavlo Klimkin la Ministerul de Externe de la Kiev.

Dubla responsabilitate a noului ministru (de externe) este legată de faptul că, la 27 iunie, îmi voi pune semnătura pe documentul de finalizare a procedurii de semnare a Acordului de asociere (a Ucrainei la UE)”, a afirmat Petro Poroşenko, citat de agenţia de presă rusă.

Citeşte şi Rusia a semnat cu Belarusul şi Kazahstanul crearea unei Uniuni economice eurasiatice

Preşedintele ucrainean a avut miercuri seara la Kiev o întâlnire cu comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule, cu care a discutat ‘probleme legate de semnarea, la 27 iunie, la Bruxelles, a Acordului de asociere a Ucrainei la UE‘, după cum a indicat serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

Citeşte şi Un nou CANDIDAT la UE: Comisia Europeană recomandă Tirana, ca viitor membru al „familiei” europene

Ucraina a semnat partea politică a Acordului de asociere în luna aprilie, iar semnarea părţii economice va avea loc cu ocazia summitului european din 26-27 iunie de la Bruxelles, când este prevăzută, totodată, semnarea de acorduri de asociere cu Republica Moldova şi Georgia.

UE şi Ucraina au convenit să semneze Acordul de asociere în noiembrie anul trecut, dar preşedintele ucrainean de la acea vreme Viktor Ianukovici a renunţat, sub presiunea Moscovei, la semnarea acestui acord, ceea ce a declanşat criza care a dus la înlăturarea sa de la putere.