Ucraina: Preşedintele interimar recunoaşte incapacitatea forţelor de ordine de a controla situaţia

Preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a declarat miercuri că forţele de ordine ucrainene nu sunt capabile să preia controlul asupra situaţiei în estul ţării, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 10:10
Ucraina: Preşedintele interimar recunoaşte incapacitatea forţelor de ordine de a controla situaţia

Vreau să spun în mod sincer că structurile de forţă nu sunt capabile în acest moment să preia rapid controlul asupra situaţiei în regiunile Doneţk şi Lugansk”, a afirmat Turcinov, în cadrul unei întâlniri la Kiev cu şefii administraţiilor de stat regionale, după cum relatează RIA Novosti.

El a adăugat că situaţia din estul ţării continuă să fie deosebit de tensionată, în special la Slaviansk (regiunea Doneţk). ”Oraşul Slaviansk este controlat de grupări teroriste şi diversioniste”, a afirmat Olexandr Turcinov, potrivit Unian.

Preşedintele ucrainean interimar a denunţat marţi ‘inactivitatea’ şi chiar ‘trădarea forţelor de ordine’ în estul Ucrainei. ‘Evenimentele din est ilustrează inacţiunea, incapacitatea şi, uneori, trădarea criminală a forţelor de ordine în regiunile Doneţk şi Lugansk’, a afirmat el.

Marile oraşe din sud-estul Ucrainei, între care Doneţk, Harkov şi Lugansk, se confruntă din luna martie cu o mobilizare fără precedent a susţinătorilor federalizării ţării care contestă noile autorităţi proeuropene de la Kiev şi cer organizarea unor referendumuri cu privire la viitorul statut politic al acestor regiuni.