Ucraina reacţionează după ce Putin a instituit Legea Marțială în regiunile anexate: „O pseudolegalizare a jefuirii proprietăţii ucrainenilor”

Un consilier prezidenţial ucrainean a calificat decretarea legii marţiale de către Vladimir Putin în cele patru regiuni ale Ucrainei ocupate de Rusia drept o "pseudolegalizare a jefuirii proprietăţii ucrainenilor", scrie Rador.

19 oct. 2022, 17:18
Ucraina reacţionează după ce Putin a instituit Legea Marțială în regiunile anexate: „O pseudolegalizare a jefuirii proprietăţii ucrainenilor”

Ucraina reacţionează după ce Putin a instituit Legea Marțială în regiunile anexate. Reacţia a venit prin vocea consilierului prezidenţial Mihailo Podoliak.

Implementarea legii marţiale de către Rusia în teritoriile ocupate ar trebui să fie considerată doar o pseudolegalizare a jefuirii proprietăţii ucrainenilor printr-o altă «regrupare». Acest lucru nu schimbă nimic pentru Ucraina. Noi continuăm eliberarea şi dezocuparea teritoriilor noastre„, a scris pe Twitter Mihailo Podoliak.

Liderul de la Kremlin a anunțat introducerea legii marțiale în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia – Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie. Declararea legii marțiale oferă Kremlinului un control mai strict asupra acestor zone. Legea marţială intră în vigoare la miezul nopţii.

Citeste si Furia creşte în Rusia, în timp ce recruţii sunt aruncaţi în luptă fără antrenament şi echipament. „Sunt ucişi în mai puţin de 10 zile de când ajung pe front”

Putin a amintit că în aceste regiuni un astfel de regim era în vigoare înainte de anexarea lor la Rusia. „Acum trebuie să oficializăm acest regim şi în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse. Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației”, a spus Vladimir.

Liderul rus a remarcat că regimul de la Kiev a refuzat să recunoască alegerea făcută de locuitorilor acestor regiuni, de a se alipi la Rusia, și respinge orice propuneri de negocieri cu Moscova, scrie Ria Novosti. „Neonaziştii folosesc pe faţă metode teroriste: sabotaj la infrastructura civilă, asasinarea reprezentanţilor autorităţilor locale”, a adăugat Putin.

Citeste si Patriarhul Kiril, ambasadorul războiului în Europa. Biserica Ortodoxă Rusă cumpără imobile în apropierea bazelor militare din Norvegia