Ucraina refuză negocierile de pace invocate de Putin. „Trebuie să revină la realitate!”

Ucraina nu acceptă negocierile propuse de Putin, considerând că Rusia doar vrea să fugă de responsabilitate, după situația pe care a creat-o.

25 dec. 2022, 22:37
Ucraina refuză negocierile de pace invocate de Putin. „Trebuie să revină la realitate!”
Ucraina refuză negocierile de pace cu Rusia

Mihailo Podoliak, unul dintre principalii consilieri ai președintelui Volodimir Zelenksi, a declarat că așa zisele negocieri de pace propuse de Moscova sunt doar o scuză pentru a fugi de responsabilitate, întrucât armata rusă continuă să atace Ucraina.

„Putin trebuie să revină la realitate. Rusia a atacat de una singură Ucraina și ucide cetățeni. Nu există alte ‘țări, motive, geopolitică’. Rusia nu vrea negocieri, dar încearcă să fugă de responsabilitate. Acest lucru este evident. Prin urmare ne îndreptăm spre tribunal”, a transmis oficialul pe Twitter.

Citește și: Putin susţine că Rusia este gata să negocieze cu toate părţile implicate în războiul din Ucraina

Cu câteva ore înainte, acesta a vorbit despre ultimul atac rusesc asupra orașului Herson în Ajunul Crăciunului, în urma căruia 16 persoane au murit și alte zeci au fost răniți, astfel criticându-i pe susținătorii inițiativei de pace a Kremlinului.

„Le voi reaminti celor care propun să se țină cont de inițiativele de ‘pace’ ale lui Putin că chiar în acest moment Rusia ‘negozciază’, ucigând locuitorii din Herson, nimicind Bahmut, distrugând rețelele energetice din Kiev și Odesa, torturând civili la Melitopol… Rusia vrea să ucidă în deplină impunitate”, a mai scris Podoliak pe Twitter.

„Uciderea femeilor, copiilor și bătrânilor în Ajun de Crăciun! Iată ce înseamnă pacea rusească! Transformarea Hersonului într-un oraș mort cu obuze Grad după ce au fugit în mod laș! Este însăși esența setei de sânge a Rusiei”, a declarat consilierul.

Citește și: Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul „război”, în timp ce discuta despre luptele din Ucraina

Vladimir Putin a declarat duminică faptul că Occidentul vrea „să divizeze” Rusia în Ucraina. Acesta consideră că ofensiva militară care durează de mai bine de 10 luni va duce la „unificarea poporului rus”.

„Totul se bazează pe politica adversarilor noștri geopolitici, care urmăresc să divizeze Rusia, Rusia istorică”, a declarat Putin.

Volodimir Zelenski a refuzat în repetate rânduri să discure cu Moscova, spunând că nu dorește să pornească convorbiri cu Rusia „atât timp cât putin va fi președinte”.