Ucraina RENUNŢĂ la CSI. Kievul începe procedura de IEŞIRE din Comunitatea Statelor Independente

Ucraina renunţă la preşedinţia Comunităţii Statelor Independente şi a anunţat că începe şi procedurile de ieşire din această comunitate.  Anunţurile au fost făcute de directorul Departamentului de politică informaţională a Ministerului ucrainean de Externe, Evgheni Perebiinis şi de secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrii Parubii. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2014, 15:01
Ucraina RENUNŢĂ la CSI. Kievul începe procedura de IEŞIRE din Comunitatea Statelor Independente

Anunţul privind renunţarea la preşedinţia CSI a fost făcut, miercuri, de directorul Departamentului de politică informaţională a Ministerului ucrainean de Externe, Evgheni Perebiinis. El a afirmat că „Organizaţia a devenit un instrument al apărării intereselor unor ţări„.

Ulterior, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Andrii Parubii a anunţat că Ucraina se retrage şi din CSI. „S-a decis lansarea procesului de ieșire din CSI”, a declarat Andrii Parubii, într-o conferință de presă. „Decizia nu este numai de a renunța la președinția CSI, ci și de a părăsi organizația”, a precizat acesta.

„Partea ucraineană a luat decizia să renunţe la preşedinţia Comunităţii Statelor Independente, CSI, în 2014”, a explicat Perebiinis, menţionând că motivul acestui gest este faptul că ţările din comunitate nu respectă acordul de formare a organizaţiei şi că unele state membre au susţinut anexarea Crimeii la Rusia.

 „Ucraina regretă că funcţionarea organizaţiei s-a transformat într-o apărare a intereselor unor ţări, inclusiv a celor pe care le are Rusia”, a subliniat ministrul de Externe, Perebiinis.

Publika.md aminteşte că, anterior, ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Andrei Deşiţa, a declarat că Ucraina intenţionează să se retragă din Comunitatea Statelor Independente.


loading...