Ucraina RENUNŢĂ la CSI. Kievul începe procedura de IEŞIRE din Comunitatea Statelor Independente

Publicat: Miercuri, 19 Martie 2014 17:01 // Actualizat: Miercuri, 19 Martie 2014 20:51 // Sursa: romaniatv.net

Ucraina renunţă la preşedinţia Comunităţii Statelor Independente şi a anunţat că începe şi procedurile de ieşire din această comunitate.  Anunţurile au fost făcute de directorul Departamentului de politică informaţională a Ministerului ucrainean de Externe, Evgheni Perebiinis şi de secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrii Parubii. 

Foto: publika.md

Anunţul privind renunţarea la preşedinţia CSI a fost făcut, miercuri, de directorul Departamentului de politică informaţională a Ministerului ucrainean de Externe, Evgheni Perebiinis. El a afirmat că "Organizaţia a devenit un instrument al apărării intereselor unor ţări".

Ulterior, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Andrii Parubii a anunţat că Ucraina se retrage şi din CSI. "S-a decis lansarea procesului de ieșire din CSI", a declarat Andrii Parubii, într-o conferință de presă. "Decizia nu este numai de a renunța la președinția CSI, ci și de a părăsi organizația", a precizat acesta.

"Partea ucraineană a luat decizia să renunţe la preşedinţia Comunităţii Statelor Independente, CSI, în 2014", a explicat Perebiinis, menţionând că motivul acestui gest este faptul că ţările din comunitate nu respectă acordul de formare a organizaţiei şi că unele state membre au susţinut anexarea Crimeii la Rusia.

 "Ucraina regretă că funcţionarea organizaţiei s-a transformat într-o apărare a intereselor unor ţări, inclusiv a celor pe care le are Rusia", a subliniat ministrul de Externe, Perebiinis.

Publika.md aminteşte că, anterior, ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Andrei Deşiţa, a declarat că Ucraina intenţionează să se retragă din Comunitatea Statelor Independente.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H